Dijital Özgürlük Fonu Başvuruları Açıldı

02 Haziran 2023
Dijital alanlarda insan haklarını ilerletmek, korumak ve teknolojinin dünyadaki olumsuz etkisini azaltmak için Avrupa’daki dijital haklar topluluğunu destekleyen Dijital Özgürlük Fonu (DFF), yeni dönem başvurularını açtı.

Başvuru süreci aşağıdaki adımlardan oluşuyor:

1. Adım: Uygunluk kontrolü

DFF desteğine başvurmanın ilk adımı uygunluk kontrolünü tamamlamaktır. DFF iki tür hibe desteği sunar: dava takibi ve dava öncesi araştırma. Bu sayfanın altındaki bağlantıyı kullanarak çevrim içi hibe platformunda uygunluk kontrol formuna erişebilirsiniz.

Bir başvuru çağrısı açıkken herhangi bir zamanda bir uygunluk kontrolü gönderilebilir, ancak başvurunuz üzerinde çalışmak için daha fazla zamanınız olması için uygunluk kontrolünü çağrı süresinin mümkün olduğunca erken bir zamanda göndermeniz önerilir. DFF, uygunluk kontrollerine üç iş günü içinde yanıt vermeyi amaçlamaktadır.

2. Adım: Tam uygulama

Talebiniz uygunluk kriterlerini karşılıyorsa, size tam başvuru formuna erişim verilecektir. Başvurular, başvuru çağrısı son tarihine kadar DFF hibe platformu aracılığıyla yapılmalıdır. Belirtilen süreler dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Adım 3: Uzmanlar Paneli Tarafından Değerlendirme

Açıkça DFF’nin hibe verme kriterleri kapsamı dışında kalan başvurular bir sonraki adıma geçmeyecektir. Hibe verme kriterlerini karşılayan başvurular, DFF Kuruluna bir öneride bulunulacak olan Temelde Uzmanlar Paneli yardımıyla tam olarak değerlendirilecektir.

Adım 4: DFF Kurulunun Kararı

DFF Kurulu, tüm başvurular hakkında nihai kararı verir.

Son başvuru tarihi: 20 Temmuz 2023

Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız.

DFF Ne Yapıyor?

Avrupa’nın dijital haklar davacılarını ve aktivistlerini destekleyerek çalışmalarında daha etkili olmalarını sağlıyor. Bunu, stratejik davaya dahil olan yasal, savunuculuk, araştırma ve diğer maliyetleri destekleyen hibeler ve beceri ve bilgi geliştirme ve ağ oluşturma etkinlikleri kolaylaştırarak yapıyor. Dijital haklar avukatlarını daha stratejik dijital haklar davalarını kazanmaları için donatarak, nihayetinde teknolojinin ve dijital alanların adil ve adil bir şekilde kullanıldığı bir topluma katkıda bulunmayı amaçlıyor, böylece tüm topluluklar ve bireyler insan haklarından tam olarak yararlanabiliyor.