SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’ndan Yeni Podcast Serisi: Yükselt SES’ini!

SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu, NewsLabTurkey’in Equalab programı desteğiyle 'Yükselt SES’ini!' başlıklı bir podcast programına başladı. Seride her hafta kadın gündemine dair başlıklar, eşitlik, adalet ve dayanışma haberleri dinleyicilerle paylaşılıyor.

SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu; dijital platformlardaki sesini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve sadece yazılı içeriklerle değil, sesli olarak da sözünü duyurmak üzere “Yükselt SES’ini!” podcast serisine başladı. Podcast programının sunuculuğunu Duygu İslamoğlu üstleniyor.

Yaklaşık 10 dakika süren bölümlerde, SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu’nda yayınlanan güncel haberlerin yanı sıra haftanın kadın ve dayanışma gündemine dair önemli başlıklar paylaşılıyor.

‘Kadınların Sesini Daha Fazla Duymaya İhtiyacımız Var’

“Yükselt SES’ini!” podcast yayınlarını hazırlayan ve sunan Duygu İslamoğlu, medyada kadın haberlerine yeterince yer verilmediğini hatırlatarak, “Haftanın kadın gündemini bir araya getiren içerikler bizim için çok değerli. Kadın haberi dediğimizde medyanın aklına ilk olarak kadınlara yönelik uygulanan şiddet haberleri geliyor, kadın kategorilerinde ya şiddet haberlerini buluyoruz ya da sağlıklı beslenme önerileri benzeri gündelik içerikler görüyoruz. Oysa ki programı hazırlarken her hafta dünyada ve Türkiye’de kadınlara, kadın aktivistlere ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair önemli bir gündemin söz konusu olduğuna şahit oluyoruz. Bu gündemi sesli olarak bir araya getirip özetliyor olduğumuz için çok kıymetli bir iş ürettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Spotify, Apple Podcasts ve YouTube üzerinden yayınlanan “Yükselt SES’ini!” podcast serisinin tamamına buradan ulaşabiliyor.