Depremde Engelliler Yurttaş Dayanışma Ağı Gönüllülerini Arıyor

6 Şubat 2023 tarihinde ve devamında Türkiye’de ve Suriye’de meydana gelen şiddetli depremler sonucu hayatları tamamen değişen engelli, kronik hastalık tanılı ve bakıma ihtiyacı olan çocukların ve yetişkinlerin yaşadıkları sorunlara, bir nebze çözüm bulabilmek için kurulan Depremde Engelliler Yurttaş Dayanışma Ağı, gönüllülerini arıyor.

Ağın amacı, depremden etkilenen kent merkezleri ve köylerde, hayat olabildiğince yoluna girene kadar ihtiyaç sahibi kişilerin temel haklarına dair taleplerini bir platformda toplamak ve bu talepleri destek olabilecek kurum ve kişilere iletmekte aracı olmak.

Bunun yanı sıra, deprem bölgesinde engelli ve kronik hastalık tanılı yetişkin ve çocukların yaşadığı sorunları –ekonomik, sosyal, psikolojik vb.- dinlemek ve daha geniş kitlelere aktarmak için bir izleme ve raporlama çalışması yapılması da hedefleniyor. Deprem öncesinde de gündelik hayatta farklı şekillerde ‘engellenen’ bireyler, deprem sonrası koşullarda neler yaşıyor; temel ihtiyaçları ile ilgili durum ne; bu ihtiyaçların ne kadarı karşılanıyor, ne kadarı fark edilmiyor, bunlar ve fazlası izleyip, raporlanacak; kamuoyunun ve sorumlu kurumların bilgisine sunulacak.

Ağ, bu amaçları gerçekleştirebilmek için ekiplerine katılmak isteyen gönüllülere çağrı yapıyor. Detaylı bilgiye buradan, gönüllü başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.