Algoritmik Okuryazarlık e-Öğrenme Platformu, algoritmikokul.com Açılıyor!

Gözlemevi İnternet ve Toplum Araştırmaları Merkezi, teknolojinin topluma etkisinin anlaşılması amacıyla bireyleri entelektüel ve teknik yetkinliklerle donatacak Algoritmik Okuryazarlık e-Öğrenme Platformu’nu hayata geçiriyor. Demokrasi, insan hakları gibi konuların teknolojiyle kesiştiği alanda derinlemesine bilgi içerecek platformda birçok farklı eğitim modülü bulunacak. 

Gözlemevi, bu platformla hem algoritmik okuryazarlığı erişilebilir kılmayı, hem de teknoloji firmalarına karşı savunuculuk kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyor.

3 Nisan Pazartesi günü eğitim içeriklerinin yayınlanacağı platforma şimdiden kayıt olmak mümkün. Platformda,, “Algoritmik Manipülasyon, Bilgi Operasyonları ve Seçim Güvenliği”, “Teknolojinin Nefret Söyleminin Yayılmasındaki Rolü ve Mücadele Yöntemleri” gibi, sivil toplumun, gazetecilerin ve vatandaşların kapasitesini geliştirmeye yönelik  birçok eğitim bulunacak. Eğitim modülünü tamamlayan kişiler sertifika kazanmaya hak kazanacak. 

Platform hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilir ve kayıt olabilirsiniz.

Gözlemevi kimdir?

Gözlemevi, eski Google çalışanları, mühendisler ve insan hakları aktivistleri tarafından 2022 yılında kuruldu. Teknoloji firmalarının hesap verebilirliğini artırmayı hedefleyen kuruluş, misyonu doğrultusunda araştırmalar, politika yayınları ve eğitimler gerçekleştiriyor. Gözlemevi şu ana kadar gazetecilerin dijital sistemlerde hayatta kalabilmeleri için Algoritmik Güçlendirme projesi, Tactical Tech ile ortaklaşa geliştirdiği “Benim Verim, Benim Hayatım” atölyesi gibi bir ok projeyi hayata geçirdi.