TOG Vakfı’nın Kapasite Geliştirme ve Hibe Programı Başlıyor

18 Ağustos 2021
Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Youth HUB Western Balkans and Turkey (YHWBT) Ağı kapsamında kapasite geliştirme ve hibe programı çağrısı açıldı. Çağrı, gençlik veya sosyoekonomik konularda yerelde faaliyet gösteren tüm ilgili STK’lara açık. Son başvuru tarihi 15 Eylül 2021.

TOG, EmploYouth for Western Balkans and Turkey projesini birlikte yürüttüğü Youth HUB Western Balkans and Turkey (YHWBT) Ağı, Batı Balkanlar ve Türkiye’de NEET gençlerle projeler yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapasite geliştirme programına davet ediyor.

Kapasite geliştirme programı, Türkiye’den 20 kuruluşun gençlik istihdamı ve NEET gençlik alanında kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca programın sonunda gençlik istihdamı konusunda proje fikri olan 10 kuruluşa hibe ve mentorluk desteği verilmesi hedefleniyor.​

Youth HUB Ağı’nın yürütmekte olduğu ‘EmploYouth for Western Balkans and Turkey’ projesinin amacı, genç istihdamı alanında Arnavutluk, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’de güçlendirilmiş bölgesel iş birliğine, katılımcı demokrasilere ve AB’ye uyum sürecine aşağıdakilere odaklanarak katkıda bulunmak:

  • İyileştirilmiş gençlik istihdam politikaları için bilinçli ve seçmen tabanlı çözümler yaratmak;
  • NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda) gençlerin daha iyi istihdam edilmesi için yenilikçi çözümler üretme konusunda STK’ların kapasitelerini arttırmak;
  • STK’ların gençlik istihdamı ile ilgili kamuoyunu bilinçlendirme konusundaki katılımını ve etkisini arttırmak.
Başvuru 
  • Hibe programına ait tüm detaylara ve başvuru formuna buradan başvurabilirsiniz.
  • Başvuru ve programa dair soruları gulcin.yuce@tog.org.tr adresine mail gönderebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler