‘Peacecraft 2.0: Let’s craft Peace Together’ Etkinliği İzmir’de

Kalkınma ve İnovasyon Ofisi Derneği, İzmir’de 13 Temmuz 2021'de Peacecraft 2.0: Let's Craft Peace Together adlı bir etkinlik düzenliyor. Son başvuru tarihi 10 Temmuz 2021 saat 23:59.

Belçika Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, Kalkınma ve İnovasyon Ofisi Derneği’nin yasal ortağı olduğu KA2 stratejik ortaklıklar kapsamında yürütülen “Peacecraft 2.0: Let’s craft Peace Together” adlı projenin ‘Co-creation’ yerel etkinliği İzmir’de gerçekleştirilecek.

  • Co-creation etkinliğinin amacı, gençlerin bir araya gelerek süper çeşitliliğe sahip toplumlarda kutuplaşmanın temelindeki sorunları incelemek ve buna yönelik çözümler sunacak ürün ve hizmetler (yayınlar, videolar, ürünler, yeni hizmetler, oyun, sergi, etkinlik vb.)  geliştirmeleri.
  • Etkinlik kapsamında yaygın eğitime dayalı atölye çalışmaları, oyunlar, sunumlar ve grup çalışmaları düzenlenecek.
  •  15 – 18 Temmuz 2021 tarihlerinde Bulgaristan’da yapılacak olan uluslararası zirveye katılacak olan etkinlik katılımcılarından üç genç, Belçika, Slovenya ve Bulgaristan’dan gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini ve etkinlik çıktılarını paylaşacak.
  • Etkinliğe 20 katılımcı seçilecek ve bu katılımcılardan 10’u mülteci geçmişi olan gençlerden seçilecek.
"Peacecraft 2.0: Let's craft Peace Together" Etkinliği İzmir'deSeçim Kriterleri
  • 16 – 25 yaş arasında olmak
  • Motivasyon, göç ve mülteciler konusunda var olan çatışma ve kutuplaşmanın üstesinden gelmek için çözümler tasarlamaya istekli
  • 2 gün boyunca atölye çalışmalarına tam olarak katılabilmek
Başvuru

Proje Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz

Sorularınız için lütfen kalkinmaveinovasyon@gmail.com adresine e-posta gönderiniz.

Etkinlik Tarihi: 13 Temmuz 2021

Yer: Originn Coworking, Bornova İzmir (https://www.originn.com.tr )

Etkinlik Detayları

1.Gün: 09.30 – 17.00 (İki kahve molası ve öğle yemeği)

*Proje kapsamında pandemi tedbirlerine uygun olarak şehir dışından katılımcı kabul edilmeyecek olup, ilgili illerden katılımcıların başvuruları değerlendirilecek. Katılımcılara konaklama sağlanmayacaktır. Salonlar ve çalışma düzeni, yemek ve kahve molaları, alınan pandemi tedbirlerine göre uygulanacak, ilgili kurumların belirlediği tedbirlere uyulacak ve gerekli tedbirler alınacak.

Notlar

*Etkinlik Türkçe/Arapça  gerçekleştirilecek.

*Tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecek.

*Başvuru formundaki sorular Türkçe cevaplanabilir.