Kutuplaşmayı Anlamak: TurkuazLab Çevrimiçi Eğitim Aracı Tanıtımına Davetlisiniz

31 Mayıs 2021
Türkiye’de Kutuplaşmayı Azaltmaya Yönelik Stratejiler ve Araçlar Projesi (TurkuazLab) kapsamında hazırlanan Kutuplaşmayı Anlamak Çevrimiçi Eğitim Aracı yayına giriyor. Bu kapsamda hazırlanan TurkuazLab Çevrimiçi Eğitim Aracı tanıtımının yapılacağı etkinlik 1 Haziran 2021 saat 10.30-12.00 saatleri arasında olacak.

TurkuazLab, Türkiye toplumunda kutuplaşma ve bunun verdiği zararlar hakkında farkındalık yaratmayı ve Türkiye’de insan hakları, sosyal uyum ve ötekine saygının hâkim olduğu bir ekosisteme katkı sağlamak için yenilikçi yöntemler önermeyi amaçlıyor.

Kutuplaşmayı Anlamak, altı temel başlık altında kısa video anlatımlar ve konunun uzmanları ve ilgili taraflarla gerçekleştirilen röportajlar aracılığıyla, kutuplaşma kavramı ve etkilerinin tüm boyutlarıyla tartışıldığı oyunlaştırılmış bir çevrimiçi eğitim aracı.

İçinde konu anlatımları yanı sıra, “Fanus Oyunu” ve “Tahmin Oyunu” aracılığıyla kullanıcılara kutuplaşma bağlamında kendi tutum ve davranışlarını deneyimleme imkânı sunuluyor.

Sivil toplum, akademi, medya ve siyasi partiler öncelikli olmak üzere tüm kamuoyunu kutuplaşmayı azaltacak farkındalık, bilgi ve yöntemlerle donatmayı amaçlayan Kutuplaşmayı Anlamak Çevrimiçi Eğitim Aracı’nın farklılıklarla beraber yaşayabilmenin imkânlarını birlikte düşünmek için bir aracı olması hedefleniyor.

Türkiye’de kutuplaşmayı anlamaya ve kutuplaşmayı azaltmaya dair birlikte düşünmek isterseniz, çevrimiçi toplantıya buradan kayıt olabilirsiniz.