Türkiye’de Mülteci Kadınlara Özel Mobil Sağlık Uygulaması: HERA

Medikal Arama Kurtarma Derneği (MEDAK) tarafından hazırlanan HERA mobil uygulaması, geçici koruma kapsamında Türkiye'de bulunan Suriyeli kadınların doğum öncesi bakım ve çocuklarda aşılanma oranlarının artışını amaçlıyor. Mobil sağlık uygulaması HERA, Türkçe, Arapça ve İngilizce dil seçeneğine sahip.

HERA mobil uygulamasıDeprem, yangın, sel gibi afetler, büyük kazalar, toplumsal ayaklanmalar, kaybolma ve kaza gibi durumlarda, eğitimli ve organize tıbbi personelin saha hizmetinde koordinasyonu sağlayan ve hayat kurtarma için gereken tüm eğitimleri veren bir STK olan MEDAK tarafından hayata geçirilen HERA, geçici koruma kapsamında Türkiye’de bulunan Suriyeli kadınlarda doğum öncesi bakım ve çocuklarda aşılanma oranlarının artışını amaçlıyor.

2019 yılında Harvard Business School (HBS) Yeni Girişim Yarışması’nda Harvard Üniversitesi’ndeki öğrenci ekiplerinden Sosyal Girişimcilik Kategorisine (Social Enterprise Track) seçilen ve yarı finalistler arasında yer alan HERA mobil sağlık uygulamasına, App store’da veya Google Play store’da “Hera-Medak” başlığı ile ulaşılabiliyor.

HERA mobil uygulaması Türkçe, Arapça ve İngilizce ücretsiz olarak kullanılabilir.

HERA hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.