Kuir Sanatçılar Dayanışma Ağı Websitesi Açıldı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, KuirFest bünyesi altında lubunyaların ve kuir sanatla uğraşan öznelerin bir araya gelebileceği, dayanaşacağı ve bilgi aktarımı yapacakları, KA - Kuir Sanatçılar Dayanışma Ağı web sitesini açtı.
Kuir Ağ (Kuir Sanatçılar Dayanışma Ağı)’a kuirfestka.org adresinden ulaşılıyor. Web site, büyük veri şirketlerinin kişisel verilere aç gözlerinden uzak, kâr amacı gütmeyen bir destek ve dayanışma platformu. Web sitesi, pandemi nedeniyle uzak kalmış kuir sanatçıları bir araya getirmek ve birlikteliğin arasına mesafeler girmesin diye sanat ile uğraşan, uğraşmak isteyen, öğrenmek ve bilgi paylaşmak, tecrübe aktarmak isteyen her LGBTİ+’ya açık olacak şekilde tasarlandı.
Özellikle pandeminin etkilemiş olduğu kuir hayat, yalnız sosyalleşme değil aynı zamanda kendi içerisinden bir iş ağı, dayanışma ağı ve sözlü bilgi aktarımı üstünden tecrübelerin paylaşıldığı, LGBTİ+ komünitesinin can damarlarından bir tanesi olarak KA, yalnız COVID-19 pandemisi değil, gelecekte de benzer engelleyici durumlara karşı bir önlem ve çözüm olmayı hedefliyor.
Kuir Ağ (Kuir Sanatçılar Dayanışma Ağı) özel bilgileri toplayıp bunları kullanıcılarını fişlemek için kullanan ve nefrete maruz kalındığında da kılını kıpırdatmayan “büyük veri şirketlerine” karşı lubunya dostu, güvenli bir dayanışma ve networking platformu olarak hizmet verecek.
Kuirfest KA’nın ilk etkinliği ise 30 Nisan Saat 16:00’da İlker Hepkaner ile “ABD’de Yüksek Lisans ve Doktora Başvurularında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?” konulu Zoom üstünden yapılacak çevrimiçi buluşma olacak.
Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.