AÇEV “Okuyan Bir Gelecek” Projesini Dijital Platforma Taşıdı!

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) “Okuyan Bir Gelecek” projesini dijital platforma taşıdı. Okuyan Bir Gelecek platformu, çocukları ve yetişkinleri nitelikli kitaplarla ve yayınevleriyle tanıştırırken çocukların dil gelişimini destekliyor.

AÇEV, Türkiye’de kitapsız çocuk kalmaması için yeni bir yola çıktı ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve dil gelişimlerini desteklemek amacıyla 5 yıldır sürdürdüğü ve bugüne kadar 12 bin çocuğa ulaşan “Okuyan Bir Gelecek” projesini şimdi dijital platformlara taşıdı.

Platformda ünlü sanatçı, yazar ve uzmanların çocuklar için kitap okuduğu videoları izleyebilir, kitapları satın alabilir, ihtiyaç sahibi çocukları kitapla buluşturmak için kitap bağışı yapabilirsiniz.

AÇEV, daha fazla çocuğun kitaplarla buluşabilmesi için 23 Nisan’da Okuyan Bir Gelecek Platformu’nda, çocukları ve yetişkinleri nitelikli kitaplarla ve yayınevleriyle tanıştırırken çocukların dil gelişimini destekliyor. Platformda, Fazıl Say’ın müzikleri eşliğinde ünlü sanatçılar, uzmanlar ve yazarlar çocuk kitaplarını seslendiriyor. Kampanyaya verilen desteklerle ise ihtiyaç sahibi evlere Okuyan Bir Gelecek setleri ulaştırılıyor.

Daha fazla çocuğun kitaplarla buluşabilmesi için okuyanbirgelecek.org adresini takip edebilirsiniz.

Okuyan Bir Gelecek platformu, Kidega ve İhtiyaç Haritası’nın çözüm ortaklığıyla hayata geçiriliyor. Kitaplar, Kidega kitap satış platformu üzerinden temin edilerek İhtiyaç Haritası aracılığı ile belirlenen ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılırken, projenin ülke genelinde yaygınlaşması hedefleniyor.