Kadın İçin Teknoloji Eğitmen Eğitimi Başvurularınızı Bekliyor

Habitat Derneği “Kadın için Teknoloji” Projesi kapsamında 22-25 Nisan 2021 tarihleri arasında Kadınlar İçin Teknoloji Eğitmen Eğitimi düzenleyecek. Son başvuru tarihi 16 Nisan 2021.

Teknosa ve Habitat iş birliği ile gerçekleştirilen “Kadın için Teknoloji” Projesi ile kadınların hayatın ritmine ayak uydurabilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri ve ekonomik yönden güçlenebilmeleri için bilgisayar, akıllı telefon gibi iletişim teknolojilerinden etkin şekilde yararlanmaları ve ihtiyaç duydukları noktalarda dijital dünyada girişimcilik becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Kadınların hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknolojiyi etkin kullanmalarını sağlayarak, kişisel gelişimlerine, kültürel ve sosyal yaşamlarına katkıda bulunmaları amaçlanıyor.

  • Bu kapsamda Kadın için Teknoloji Projesi Eğitmen Eğitimi 22 – 25 Nisan 2021 tarihleri arasında  4 gün boyunca online olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.
  • Eğitim kontenjanla sınırlıdır.

Eğitmen Eğitimi Tarihi: 22 – 25 Nisan 2021 (4 Gün)

Son Başvuru Tarihi: 16 Nisan 2021

Detaylı eğitim programı, eğitime kabul edilen katılımcılar ile ayrıca paylaşılacaktır.

Eğitmen Eğitiminin Kapsamı

Eğitim kapsamında gönüllü eğitmen adaylarına yerelde gerçekleştirecekleri eğitim programı aktarılacak.

Hedef kitleye yönelik verilecek dijital okuryazarlık teknoloji eğitimleri aşağıdaki konuları içeriyor:

  • E-Hizmetler
  • Kadınların e-hizmet (e-devlet, e-nabız) kullanımına yönelik beceri ve farkındalığın arttırılması
  • Sosyal Medya
  • Kadınların sosyal medya okuryazarlık oranlarının arttırılması için yüz yüze eğitimlerin gerçekleştirilmesi
  • Güvenli İnternet
  • Ailelerin güvenli internet kullanımını desteklemeye yönelik ebeveynler için güvenli internet eğitimlerinin yaygınlaştırılması
  • Dijital Okuryazarlık
  • Kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılım sağlaması için gerekli olan teknoloji entegrasyonunu kapsamında; bilgisayar kullanım alanları ve temel kavramları, internete giriş ve e-posta gönderimi, genel uygulama eğitimlerinin gerçekleştirilmesi.
Eğitmen Başvuru Kriterleri 

Gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip, projeye zaman ayırabilecek, temel teknoloji bilgisine sahip, teknolojiyi takip eden ve programlamaya ilgisi olan, analitik düşünebilen, sorumluluk sahibi, sunum becerisi kuvvetli, yaptığı çalışmayı raporlayabilme becerisi olan, meraklı ve öğrenmeye açık olan 18 yaş üstü bireylerin eğitmen eğitimine başvurabilir.

Eğitmenlerin Sorumlulukları 

Gönüllü eğitmenlerden, proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda ayda minimum 2 defa eğitim verebilmeleri, eğitim raporlamasını düzenli bir şekilde yapmaları diğer Habitat gönüllü eğitmenleri ile iletişimde olmaları beklenmektedir. Ayrıca Habitat Derneği’nin ve projenin tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin elçiliğini yapması beklenmektedir.

Sorularınız için ali@habitatdernegi.org  adresine mail atabilirsiniz.

Başvuru 

Eğitime buradan başvuruda bulunabilirsiniz.