Yeryüzü Derneği İstanbulluları Kent Bahçeleri Kurmaya Davet Ediyor

Yeryüzü Derneği, İstanbul'da yaşayan, bahçeciliğe meraklı, doğayı ve toprağı seven herkesi, kent bahçesi kurmaya davet ediyor. Siz de hayalinizdeki kenti ekip biçerek yeşertmek isterseniz, Kent Bahçeleri Projesi'ne gönüllü olarak dahil olabilir, ücretsiz eğitimlerden yararlanabilirsiniz.

Yeryüzü Derneği, 10 yıldan bu yana İstanbul’un en doğusundan en batısına bahçeler oluşturuyor. Kent Bahçeleri ile insan ve doğa ilişkisinde önemli bir adım olan kendi yiyeceğini kendi üretme ve gıdayla bağ kurma deneyimini keyifle yaşama imkanına sahip olabiliyor.

Atalık Tohumlar Ücretsiz Dağıtılıyor

Yeryüzü Derneği evinin önünde, terasında, balkonunda, arka bahçesinde toprak bulan her İstanbulluyla birlikte, kol kola ve dayanışma içinde kent bahçeleri kuruyor. Kent bahçelerini teşvik etmek üzere atalık tohumları ücretsiz dağıtıyor. Bu tohumları toprakla ilk defa buluşturmak isteyen herkese ücretsiz eğitim veriyor. Böylece şehrin betonundan usanmış, hormonlu binalar arasında sıkışmış kentliler bir nebze olsun toprağa dokunuyor, nefes alıyor ve mutlu oluyor.

Yeryüzü Derneği, “Kendin Yetiştir Kendin Pişir” sloganıyla İstanbul’da hayata geçirdiği projeyle 10 yılda 2600 kişinin kendi bahçesini kurmasına ön ayak oldu ve binlerce tohum ve fideyi ücretsiz dağıttı.

Ücretsiz Ekim Dikim Eğitimi

Projeye katılan, daha önce sebze yetiştirmemiş ve ekim eğitimine ihtiyaç duyan bahçeciler için ekim dikim eğitimi düzenliyor. Her yıl yüz yüze yapılan bu eğitimi, bu sene pandemi nedeniyle online düzenlenecek.

Yeryüzü Derneği “Gelin siz de bu kervana katılın, ekip biçin ve kendi ürününüzü kendiniz üretin.” diyor.

Başvuru

Kent Bahçeleri projesine buradan başvurabilirsiniz.

Detaylı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.