Gönüllü Okulu’nda Afet Gönüllüğü Eğitimine Davetlisiniz

Gönüllü Hizmetler Derneği'nin başlattığı Türkiye’nin ilk online Gönüllü Okulu’nda afet gönüllülüğü üzerine çalışmaları bulunan Ali Ercan Özgür’ün eğitmen olacağı “Afet Gönüllülüğü” eğitimleri başlıyor. Her yaştan kişi eğitimlere katılarak afet yardımlaşması bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunabilir. Son başvuru tarihi 8 Mart 2021.

2020 yılı içinde kurulan Türkiye’nin ilk online Gönüllü Okulu’nda sivil topluma yönelik genel nitelikli eğitimlerin yanı sıra, afet gönüllülüğü gibi tematik alanlarda da eğitimler verilmeye başlanıyor.

Ali Ercan Özgür, Afet Platformu ve İhtiyaç Haritası kurucuları arasında yer alıyor. Türkiye’nin afet kuşağında yer almasına rağmen afet yardımlaşması bilincinin henüz istenen mahiyette olmadığını, afet anlarında toplumun tümünün etkili bir koordinasyonla dayanışması gerektiği ifade eden Özgür, Gönüllü Okulu’nda gerçekleştirilecek Afet Gönüllülüğü eğitiminin bu noktada önemli bir boşluğu doldurmasını hedeflediklerini söylüyor.

Eğitimin Detayları
  • Afet Gönüllülüğü eğitimi 13-14 Mart tarihlerinde Zoom uygulaması üzerinden yapılacak.
  • Üçer saatten toplam altı saat olmak olacak 2 ders şeklinde verilecek olan eğitimin ilki ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
  • Afet Gönüllülüğü eğitimine her yaştan kişi katılabilir.
  • Afet Gönüllüğü eğitiminde saha ve arama-kurtarma, psikolojik destek, sağlık hizmetleri, depo ve lojistik gibi alanlarda ihtiyaç duyulan gönüllü işgücünün afet anında etkili bir şekilde seferber  edilebilmesi için afet öncesinde yetkinleştirilmesi amaçlanıyor.
Başvuru 

Afet Gönüllüğü eğitim modülüne buradan başvuruda bulunabilirsiniz.

Afet Gönüllülüğü Eğitimi Hakkında detaylı bilgiye ise bağlantıdan ulaşabilirsiniz.