Yeşil Salı Hareketi “Paranın Yeşili Değil Doğanın Yeşili” Sloganıyla Başladı

Kazdağları Ekoloji Platformu, "Yeşil Salı" adıyla bir hareket başlattı. Yeşil Salı, ekolojik yıkıma karşı farkındalığı artırmak amacıyla her salı günü yeşil kuşanarak doğaya sahip çıkma çağrısı yapıyor.

Kazdağları Ekoloji Platformu (KEP) tarafından yapılan açıklamada, İklim ve ekoloji aktivistleri olarak, ülkemizde her geçen gün artan ekoloji yıkıma karşı farkındalığı artırmak için harekete geçiyor, paranın yeşilini değil, doğanın yeşilini savunduğumuzu göstermek için her salı günü yeşili kuşanıyoruz.” mesajı veriliyor.

Kampanya kapsamında her salı; kola ya da bileğe yeşil bir kurdele ya da kumaş takılması, evlerin balkonlarına da yeşil bir bez asılması isteniyor.

Yeşil Salı Manifestosu 

KEP tarafından Yeşil Salı Manifestosu’nda şu ifadeler yer alıyor:

“Bizler, farklı inanç, ideoloji, meslek ve coğrafyalardan gelen, yaşam hakkının tüm canlılar için olduğuna inanan eşitlikçi insanlarız. Doğanın hepimizin yaşam alanı olduğunu bilir, doğayla uyumlu yaşamak için elimizden gelen çabayı sarf ederiz.

Doğal varlıklarımızı, kar amacı ve hırsı ile tahrip eden şirketlere karşı koruruz. Yeryüzündeki biyoçeşitliliğin korunmasının, insanların doğayla uyumlu bir yaşam sürmesiyle mümkün olacağına inanır, biyoçeşitliliğin yok olması tehlikesine karşı yaşam savunusu veririz.

İklim krizinin her geçen gün daha da hissedilir olduğu günümüzde gerçekleştirilecek tüm projelerin şeffaf, bilimsel ve ekosistem merkezli gerçekleştirilmesi gerektiğini savunuruz. Doğanın bir meta olmadığını, yaşam kaynağımızın temelini oluşturduğunu bilerek ve yeryüzünün insan türünün konfor alanı değil, sayısız canlı ve cansız varlığın eşsiz uyum bütünlüğü olduğu gerçeğiyle hareket ederiz…

Yeşil Simge İklim ve Ekoloji Talanına Karşı Çığlığın Olacak!

Amacımız,

Toplumun tüm bileşenleri ile birlikte iklim ve ekoloji hassasiyetlerimizi en kuvvetli biçimde dile getirmek, sermaye grupları ve yönetim mekanizmaları üzerinde iklim ve ekolojiyi korumak ve kurtarmak için baskı oluşturmaktır. Yeryüzündeki yaşamın sürekliliği ve uyumu için iklimi değil, yaşam biçimini değiştir!

Yaşamı savunmak için, doğal ve kültürel varlıkların geleceğini korumak için bu harekete katıl, hareketi çağır. Koluna, bileğine takacağın yeşil simge senin iklim ve ekoloji talanına karşı haykırışın ve çığlığın olacak.

Doğana sahip çık! Yeşil salı hareketine katıl!”

Yeşil Salı Hareketi hakkında detaylara ve çağrı metninin tümüne buradan ulaşabilirsiniz.