Habitat Derneği “Google Dijital Yetkinlik Geliştirme Eğitmen Eğitimi” Düzenliyor

Habitat Derneği geçici koruma altındaki Suriyeliler ve uluslararası koruma altındaki kişiler için "Google Dijital Yetkinlik Geliştirme Eğitmen Eğitimi" düzenliyor. Son başvuru tarihi 21 Şubat 2021.

25-26 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Google Dijital Yetkinlik Geliştirme Eğitmen Eğitimi”, İMECE Projesi kapsamında, Google’ın desteğiyle UNHCR tarafından Habitat Derneği ortaklığında uygulanıyor. Projede geçim kaynaklarının geliştirilmesi amacıyla Türkiye’de yaşayan geçici koruma altındaki Suriyeliler ve uluslararası koruma altındaki kişilerin, dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi ile girişimcilik ve istihdam edilebilme kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

2021 yılında İmece Projesi, 14 ilde (Ankara, Denizli, Gaziantep, Mersin, Hatay, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Kayseri, Kilis, Şanlıurfa, Bursa ve Sakarya) teknoloji kullanımına odaklanarak, akran eğitimi yoluyla Suriyelilerin dijital yetkinliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Eğitmen eğitimi, proje illerinden gelecek başvurulara açıktır. Eğitmenlerin eğitiminin ardından, gönüllü eğitmen olarak yaşadıkları şehirlerde eğitimleri gerçekleştirmeleri bekleniyor.

Eğitmen Olma Koşulları 
  • Google dijital araçlarını kullanabilen veya kullanmayı öğrenmek için istekli,
  • Sivil toplum kuruluşlarında, mültecilerle çalışan kuruluşlarda ve öğrenci kulüplerinde çalışan / gönüllü olan,
  • Gönüllü bir eğitmen olmak için motivasyonu olan,
  • Arapça konuşabilen kişiler başvurabilir.

Proje şehirlerinde (Ankara, Denizli, Gaziantep, Mersin, Hatay, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Kayseri, Kilis, Şanlıurfa, Bursa ve Sakarya) yaşayan ve 18-24 yaş arası kişiler önceliklendirilecektir.

Eğitmenlerin Sorumlulukları

Eğitmen eğitimi aldıktan sonra proje ekibi ile işbirliği içinde çalışarak; yerellerinde eğitimler vererek Temmuz 2021’e kadar en az 20 Suriyeliye ulaşıp gerekli raporlamaları yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitiminin Detayları
  • Eğitmen eğitimi online olarak gerçekleşecektir.
  • Katılımcılar eğitimin tamamına katılmak zorundadır.
  • Eğitmen eğitmeninin konusu Google dijital araçları kullanımı üzerinedir.
  • Kabul edilirseniz, eğitime katılmak için gerekli bağlantı e-postanıza gönderilecektir.
  • Eğitime tam olarak katılanlara katılım belgesi verilecektir.
Başvuru 

Son Başvuru Tarihi: 21 Şubat 2021

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Sorularınız için; imecevakti@habitatdernegi.org