Dijital Beceri Geliştirme Sertifika Programı Başlıyor

Habitat Derneği Dijital Beceri Geliştirme Sertifika Programı düzenliyor. 18-29 yaş arasındaki kişilerin faydalanabileceği eğitim için son başvuru tarihi 19 Şubat 2021.

Habitat Derneği tarafından yürütülmekte olan Covid-19 Krizine Yanıt ve Dayanıklılık Projesi, Japonya Hükümeti tarafından finanse ediliyor. Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülüyor.

Covid-19 Krizine Yanıt ve Dayanıklılık Projesi kapsamında hayata geçirilecek Dijital Beceri Geliştirme Sertifika Programı ile 18-29 yaş arasındaki kişiler turizm, tekstil, otomotiv ve makine sektörleri arasından tercih edecekleri bir sektöre yönelik; e-ticaret, dış ticaret veya sosyal medya yönetimi konularında uzmanlık kazanması hedefleniyor.

Eğitim İçeriği

Sertifika programının ilk aşaması 36 saat sürecek. İlk aşamayı tamamlayan 3000 genç, sertifika sınavına katılacak. İlk aşama üstün başarı ile bitiren 150 genç, e-ticaret, dış ticaret ve sosyal medya yönetimi konularında tercih edecekleri bir alanda 36 saatlik ikinci aşama sertifika programına katılma hakkı kazanacak.

Sertifika programına kabul edilecek katılımcılar, ayrıca proje kapsamında organize edilecek Kariyer Günleri etkinliğine katılarak; etkin CV hazırlama, kariyer planlama, iş hukuku ve mülakat teknikleri ile ilgili sektörde deneyim sahibi yöneticilerle bir araya gelme fırsatı yakalayacak.

Eğitim Tarihleri

Dijital Beceri Geliştirme Sertifika Programı 14 Aralık 2020 tarihinde başladı; 31 Mart 2021 tarihine kadar online olarak devam edecek.

İlk Aşama Eğitimleri 22-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.

İkinci aşama eğitimleri Mart ayı içerisinde düzenlenecektir.

Kimler Başvurabilir?

Dijital Beceri Geliştirme Sertifika Programı’na:

  • 18-29 yaş aralığında olan
  • En az lise mezunu olan
  • Temel düzeyde dijital beceriye sahip olan
  • E-ticaret, dış ticaret ve sosyal medya yönetimi alanlarında çalışmayı veya iş kurmayı düşünen
  • Aktif olarak istihdamda yer almayan

bireyler başvurabilir.

Başvuru

İlk aşama eğitimleri için kontenjan 3.000 kişi ile sınırlıdır. Değerlendirme sürecinde bölgesel sektörel öncelikler ve cinsiyet dağılımı dikkate alınacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 19 Şubat 2020 

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için dijitalbeceriler.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.