Türkiye’nin Kadın Girişimcileri “Ticaretin Kadınları” Uygulamasında Bir Arada!

Türkiye’de ilk kez tüm kadın girişimci dernekleri ve bireysel olarak kadın girişimciler tek platformda buluştu. “Ticaretin Kadınları” adlı mobil uygulama, kamu ve özel sektörün satın alımlarını kadın girişimcilerden yapması için bilgiye erişimi kolaylaştırıyor. Uygulama ayrıca, kadın girişimcilerin kendi aralarında ticaret yapmalarını destekliyor.

KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği), BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticiler Derneği) ve KAİSDER (Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği) işbirliğiyle hazırlanan ve Türkiye’de bir ilk olan Ticaretin Kadınları mobil uygulaması 10 Şubat 2021’de erişime açıldı.

Ticaretin KadınlarıMobil uygulama, KAGİDER’in BUİKAD ve KAİSDER’in paydaşlığında yürütülen, AB Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı’nın desteğiyle hayata geçirilen ve demokratik katılım yoluyla sivil toplumun gelişmesini hedefleyen ‘İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı’ projesi kapsamında hazırlandı. Türkiye genelindeki kadın girişimci dernekleri ve Türkiye’de faaliyet gösteren tüm kadın girişimcileri tek platformda buluşturan uygulama sayesinde, kadın girişimcilerin kendi aralarında ticaret yapmaları ve kamu, özel sektörün ürün ve hizmet alımlarını kadın girişimcilerden yapması için bilgiye erişim kolaylaşıyor.

224 Dernek ve 1200 Kadın Girişimci Ticaretin Kadınları Uygulamasında

Ticaretin Kadınları mobil uygulamasına şu an Türkiye genelinde toplam 224 dernek ve 1200 kadın girişimci kayıtlı. Kadın girişimcilerin hem işlerini hem de pazarlarını geliştirmelerine olanak sağlayan uygulamada, kadın girişimciler için girişimcilere sağlanan destekler hakkında bilgiler, etkinlikler, rol model hikâyeleri ve kamu ihalelerinin linkleri yer alıyor.

Kadın girişimcilerin tek platformdan ihtiyaç duyduğu bilgiye erişimlerine olanak sağlayan Ticaretin Kadınları mobil uygulamasında şehir, sektör, ürün ve firma bazlı aramalar yapılarak kadın girişimcilerden istenilen ürün ve hizmet temin edilebiliyor.

“Kadından Al-Malı, Memleket Kazanmalı!”

Ticaretin Kadınları Uygulamanın tanıtımı için düzenlenen çevrimiçi basın toplantısında KAGİDER Başkanı Emine Erdem, pandemiden kadınların dahil olacağı şekilde ekonomik toparlanma ve teknolojik dönüşüm süreçlerinin bir arada yürütülmesi gerektiğini; kamunun, özel sektörün ve ilgili STK’ların bu süreçlerin yönetiminde kadınların ekonomiye eşit katılımını desteklemelerinin önemine değindi. ‘Kadından al-malı, memleket kazanmalı’ sloganı ile kamu ve özel sektöre satın alımlarında daha fazla kadın tedarikçi ile çalışmaları için çağrıda bulunan Erdem, uygulama ile şehir, sektör, firma ve ürün bazlı arama yaparak herkesin hızlıca ulaşabileceğini kaydetti.

Ticaretin Kadınları mobil uygulamasını, AppStore ve PlayStore’dan indirilebilirsiniz.