“Ev İçi Emeği Kim Tasarlıyor?”

Uçan Süpürge, Kanada Büyükelçiliği’nin katkılarıyla 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında çevrimiçi ortamda "Ev İçi Emeği Kim Tasarlıyor?" Hackathonu düzenliyor. Programı Uçan Süpürge'nin YouTube hesabından takip edebilirsiniz.

Uçan Süpürge Yakın Ertürk

Uçan Süpürge Vakfı “Ev İçi Emeği Kim Tasarlıyor?” Hackathonu’nu organize etme gerekçesini şu sözlere ifade ediyor:

“Temel yaşam becerileri olması gereken temizlik, yemek, bulaşık, ütü gibi ev işleri, kalıplaşmış toplumsal cinsiyet rollerinin de etkisiyle daha çok kadınlara atfediliyor. Bu durum, kadınların görünmeyen ev içi duygusal emeği olarak ifade ediliyor.

 

"Ev İçi Emeği Kim Tasarlıyor?" Hackathonu

Pandeminin başlamasından bu yana devam eden karantina sürecinde, kadınların -özellikle çalışan kadınların- ev içi duygusal emeği ve tükenmişlik hali giderek arttı. Çünkü ev içinin getirdiği sorumlulukların giderek artması profesyonel yaşamı geri plana itti. Akademisyen kadınlar makale üretecek vakit bulamazken kadın öğrencilerin yemek yapması online derslerden daha önemli bir hale geldi. ”

Devamlı yeniden üretilen bu rollerin yenilikçi bir perspektif ile önüne geçmek ve bu soruna dikkat çekmek için, Uçan Süpürge Vakfı’nın  8-14 Şubat 2021 günleri arasında düzenlediği  “Ev İçi Emeği Kim Tasarlıyor?” Hackathonu’nu Uçan Süpürge Vakfı’nın YouTube hesabından takip edebilirsiniz.