Nitelikli Eğitim Buluştayı’na Davetlisiniz

Öğrenme Meraklıları Eğitim Kooperatifi ve SosyalBen Vakfı, “Yeni normalde nitelikli eğitim mümkün mü?” sorusuna, 30-31 Ocak’ta çevrim içi gerçekleştirilecek “Nitelikli Eğitim Buluştayı”nda yanıt bulacak.

Nitelikli Eğitim Buluştayı’nı; eğitime erişim olanağı kısıtlı olan gruplara ulaşmayı hedefleyen Öğrenme Meraklıları Eğitim Kooperatifi ile eğitimi yer yaş, cinsiyet ayırmaksızın herkese ulaştırmayı hedefleyen SosyalBen Vakfı birlikte gerçekleştirecek.

Benzer misyonlara sahip 2 güçlü kurumun birlikteliğiyle hayata geçen buluştay; eğitime gönül veren, öğrenme merakını kaybetmemiş ve gelişime, değişime açık 18 yaşın üstündeki herkesin ücretsiz katılım sağlayabileceği, alanında uzman birçok değerli ismin yer aldığı 4 farklı oturumda gerçekleşecek.

Nitelikli Eğitim Buluştayı eğitim alanındaki çalışmaları paylaşmaya, geliştirmeye, var olan sorunları tartışmaya, anlamaya ve çözüm üretmeye yönelik webinar, söyleşi ve atölyelerden oluşuyor.

Bu oturumlarda; çevrim içi oyunlar, terapötik oyunlar, drama, şiir, müzik, orff, çocuk yogası, fiziksel aktiviteler, sanat, çizgi film, uzaktan eğitimde ders tasarımı, yaratıcı yazma, nitelikli çocuk edebiyatı, kodlama, kapsayıcılık, ekoloji, eleştirel düşünme, çocuklarla felsefe gibi pek çok başlık dikkat çekiyor. Aralarında Prof. Dr. Artin Göncü, Müjdat Ataman, Doç. Dr. Oylum Akkuş İşpir, Ece Çiftçi, Nil Memişoğlu, Prof. Dr. Nurhan Yentürk ve İbrahim Betil’in de olacağı webinarlarda ise eğitimde gönüllülüğün önemine, öğretmenin ve okulların yeni rolüne ve eğitimde değişen sisteme kadar pek çok konu hakkında bilgiler paylaşılacak.

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, katılım formu açıldıktan kısa bir süre sonra kontenjanların dolduğuna ve bu ilginin kendisini çok mutlu ettiğine değinirken, “Sosyal girişim yolculuğuna çıkarken amacım sadece çocuklara fayda sağlamak değildi. Toplumsal sorunları fark etmek ve bu sorunlara çözüm yolları üretmek de en büyük isteğimdi. Bu açıdan baktığımda günümüzde çocukların, ebeveynlerin ve eğitimcilerin aklında büyük oranla “Yeni normalde nitelikli eğitim mümkün mü?” sorusunun olduğunu fark ettim. Böylece bu soruya neden yanıt vermeyelim ki diyerek “Nitelikli Eğitim Buluştayı”nı gerçekleştirmeye karar verdik. Bizimle aynı amaç doğrultusunda yürüyen Öğrenme Meraklıları Kooperatifi ile yolumuz kesiştiğinde güzel işler gerçekleştireceğimizi anlamıştım. Hayata geçirdiğimizde eğitim alanında iz bırakacağımıza inandığım buluştay için oldukça heyecanlıyım” dedi.

Eğitim konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler ve alanında uzman kişilerin ele alacağı konuları merak edenler, Nitelikli Eğitim Buluştayı’nda gerçekleşecek webinarları buradan takip edebilirler.