Sivil Toplum Örgütleri’nin Birleşmiş Milletler Mekanizmalarını Kullanma Eğitimi

Eşitlik Forumu’nun organize ettiği, Sivil Toplum Örgütleri’nin Birleşmiş Milletler Mekanizmalarını Kullanma Eğitimi, 25 Ocak Pazartesi günü 14.00 – 16.00 saatleri arasında Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi’nden Ivana Machonova’nın eğitmenliğinde gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi 22 Ocak 2021.

2018 yılında ayrımcılık alanında çalışan aktivistler, STÖ’lar, inisiyatifler vb. diğer sivil aktörlerin bu alanda ortak mücadele yürütebilmesi için kurulan bir oluşum olan ve 2020 itibariyle 80 civarında hak temelli sivil toplum örgütünü bünyesinde bulunduran Eşitlik Forumu, Sivil Toplum Örgütleri’nin Birleşmiş Milletler Mekanizmalarını Kullanma Eğitimi düzenliyor.

Salgın koşulları sebebiyle Zoom platformu üzerinden yapılacak eğitimde Türkçe simultane çeviri yapılacak. Eğitim öncesinde katılımcılara giriş bilgileri, Zoom kullanımına dair bilgiler iletilecek.

Eğitimde farklı mekanizmaların kullanımı yoluyla Türkiye’deki STÖ’lerin Birleşmiş Milletler mekanizmalarının kullanımına dair sahip olunan bilginin geliştirilmesi, eğitim sonrasında katılımcı STÖ’lerin kendi ihtiyaçlarına göre kullanabileceği mekanizmaları seçebilmesi ve deneyimin artması hedefleniyor. Eğitmen tarafından yapılan sunum sonrasında soru & cevap ardından eğitim tamamlanacak.

Eğitim öncesinde şimdilik sadece İngilizcesi mevcut olan Profesyonel Eğitim Serisi No.20: Birleşmiş Milletler Sözleşme Temelli Mekanizmalar ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Programı ile Birlikte Çalışma: Sivil Toplum İçin Bir El Kitabı metinlerini inceleyebilirsiniz.

Başvuru

Eğitime buradan başvurabilirsiniz.

Eğitim Tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi, 14.00 – 16.00

Eğitim öncesi ya da sonrasında sorularınızı esitlikforumu@gmail.com adresinden iletebilirsiniz.