Spor Yoluyla Kız Çocuklarının Becerilerini Geliştiren Yayın: “Goal Kızları İçin Bir Aktivite”

BoMoVu Derneği, Women Win Derneği’nin geliştirdiği Goal programının pandemide kız çocuklarını desteklemek amacıyla kaleme aldığı kitabı Türkçeye çevirerek Goal Kızları İçin Bir Aktivite başlığı ile yayınladı. Bir aktivite kitabı olan yayın, spor yoluyla kız çocuklarının becerilerini geliştirmeye yarayan Goal programının Goal konularını öğrenmenin ve aktif kalmayı sürdürmenin yollarını gösteriyor.

Pandemi koşullarında sahaya veya sokağa çıkıp spor yapma olasılığının azalması nedeniyle hazırlanan “Goal@Home: Goal Kızları İçin Bir Aktivite”  kitabı, spor yoluyla kız çocuklarının becerilerini geliştirmeye yarayan Goal programının Goal konularını öğrenmenin ve aktif kalmaya devam etmenin bir yolu.

BoMoVu Derneği tarafından Türkçeye çevrilen kitap 3 bölümden oluşuyor:

1- “Cesur Ol”: Eğlenceli aktivitelerle kızlar kendi kimliklerini tanımlamaya, hayatta kendilerine hedefler koymaya, müzakere etmek gibi beceriler edinmeye, akran baskısını tanımlama ve buna karşı nasıl tavır aldıklarını düşünmeye, Covid ile ilgili bilgiler edinmeye, değişen bedenlerini tanımaya, adet ile ilgili bilgi almaya, rızayı tanımlamaya, gebeliği önleme yöntemleri öğrenmeye, haklarını öğrenmeye, sağlıklı ilişkiler kurmaya, çevrelerini tanımlamaya, liderlik becerileri edinmeye, stresi olumlu yönde kullanmaya davet edilirler.

2-  “Hareketlen“: Anlatımlı ve kapsayıcı alternatiflerle sunulmuş yoga duruşları, güçlenme hareketleri ve kendi bedenini dinlemeye dair aktiviteler içerir.

3-“Yaratıcı Ol“: Dünyadan ve Türkiye’den sporcu ve dansçı kadınların kişisel öyküleri ve başarı hikayelerine yer veren bu bölümde kız çocuklarına tutunabilecekleri rol modelleri sunulur.

Detaylı bilgi için 15 Ocak’ta saat 11.00-11.30 online tanıtım etkinliğine katılabilirsiniz.

Etkinliğe katılmak için buradan formu doldurabilirsiniz.

Ayrıca etkinlik canlı olarak Facebook sayfasından yayınlanacak.

Kitabın online formatına buradan erişebilirsiniz.

Kitabın basılı halini ise BoMoVu Derneği’nden talep edebilirsiniz.