“Bi Lokma Hayat” Projesi İle Felçli Hayvanlara Yatakhane Kuruluyor

Yaşam Hakkına Saygı Derneği (YHS) Türkiye’de ilk defa bir dernek tarafından gerçekleştirilen “Bi Lokma Hayat” projesini hayata geçiriyor ve dernek himayesindeki felçli hayvanlar için bir yatakhane kuruyor. Proje, YHS himayesindeki felçli patili dostlar için yeni bir yatakhane inşa edilerek kışı sıcak bir ortamda ve özel karyolalarda geçirmelerini sağlayacak.

“1 Kap Su, 1 Kap Mama” kampanyasını başlatan Yaşam Hakkına Saygı Derneği, ayrıca dünyanın tek hayvanlar partisi olan Hollanda Hayvanlar Partisi ile işbirliği yapıyor. Dernek #bilokmahayat projesini vejetaryen ve vegan tüketicilere ağırlıklı olarak hizmet veren West Falafel ile birlikte hayata geçiriyor. Proje süresince 3 ay boyunca satın alınan her West Falafel felçli yatakhanesine bir tuğla olarak geri dönecek, bu süreçte West Falafel, gelirinin bir kısmını YHS’ye aktaracak. Avrupa’da vegan ve vejetaryen tüketicilerin güven kaynağı olan V-Label Veg&Nature belgesi bulunan West Falafel, hem tüketicileri hem hayvanseverleri hem de gıda sektörünün önde gelen şeflerini destek vermeye çağırıyor.

YHSKurucu Başkanı Özgün Öztürk, himayeleri altındaki sokak hayvanlarının yeme-aşı-kısırlaştırma gibi bütün bakımlarını üstlendiklerini söylüyor ve ekliyor: “Engelli canların sokakta yaşamaları mümkün değil. Sokak hayvanlarının bakımında ülkemizde hiçbir kurum üstüne düşeni tam anlamıyla yerine getirmiyor. Her gün sokak hayvanlarına yönelik şiddetle karşılaşıyoruz. 5199 sayılı yasa yetersiz ve engelli çocuklarımız bu şiddete karşı en korumasız olanları, kendi başlarına sokaklarda yaşama şansları sıfır. Bu nedenle himayemizde bakımını üstlendiğimiz 100’den fazla çocuğumuz var.”

“Bi Lokma Hayat” Projesi ve Dernek çalışmalarına dair ayrıntılara Instagram hesabından ulaşılabilir.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler