“Otizmli Hakları İnsan Haklarıdır” Projesi 101 Eğitimlerine Davet Ediyor

Ceviz Otizm Araştırmaları ve Toplumsal Savunma Derneği’nin oluşturduğu, 25 otizm odaklı STK’nın paydaşı olduğu "Otizmli Hakları İnsan Haklarıdır" Ortak Projesi, “101 Eğitimleri”ne 3 Aralık Dünya Engelliler Günü saat 21.00’de başlıyor. Otizmli hakları savunucusu olan ve alanda derinleşmek isteyen herkes eğitimlere katılabilir.

Ceviz Otizm Araştırmaları ve Toplumsal Savunma Derneği, 25 otizm odaklı STK’nın paydaşı olduğu “Otizmli Hakları İnsan Haklarıdır” Ortak Projesi oluşturdu. Bu proje kapsamında, “Zincirlenmek, kaybolmak, yaşamadan ölmek otizmlinin kaderi değildir.” bilincine buluşma amacı ve yaşam boyu eğitim felsefesi anlayışı ile “101 Eğitimleri” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde saat 21.00’de başlıyor.

Ceviz Otizm Araştırmaları ve Toplumsal Savunma Derneği ve paydaşları, 3 Aralık 2020 gününden itibaren beş ay boyunca her Perşembe sürecek olan eğitimlere otizmli hakları savunucusu olan ya da olmak isteyen herkes katılabiliyor.

İnsan hakları alanında çalışma yürüten hukukçu ve hak savunucularının yerel ve ulusal boyutta eğitimlerle sürdüreceği bu model; ulusal ve uluslararası insan hakları koruma mekanizmalarına atıflarla oluşturuldu. Eğitim, uzun erimli ve otizmli bireyin haklarına özgü bir nitelik taşımayı amaçlıyor.

Eğitime ilişkin bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler