AB TACSO 3 Programı: Bilgi Aktivizmi, Veri Toplama ve Veri Yönetimi Ağ Oluşturma ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı

12 Kasım 2020
Avrupa Birliği TACSO 3 Programı (Sivil Toplum Örgütleri için Teknik Destek Programı-3) Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren STK’lar için 3 yarım günlük çevrimiçi “Bilgi Aktivizmi, Veri Toplama ve Veri Yönetimi Ağ Oluşturma ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı” düzenliyor. Toplantıya katılım için son başvuru tarihi 18 Kasım 2020.

Avrupa Birliği TACSO 3 Programı (Sivil Toplum Örgütleri için Teknik Destek Programı-3) Bilgi Aktivizmi, Veri Toplama ve Veri Yönetimi, Ağ Oluşturma ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı sivil toplum örgütlerinin bilgi aktivizmi, veri toplama ve veri yönetimi konularında farklı yöntem ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir alan yaratarak STÖ’lerin birbirlerinden öğrenme süreçlerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Başvuru Formu için tıklayınız.

Toplantının ilk 2 günü ana programda paylaşımda bulanacak farklı tematik alanlardan sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, toplantının son günü 27 Kasım, 12.00-13.30 saatleri arasında paralel atölyelere de yer verilecek. Bu paralel atölyeler esnasında veri toplama ve veri yönetimi konusunda deneyim paylaşımında bulunmak isteyen STÖ’lerin başvuru formunu doldurarak başvurularını iletmeleri gerekiyor.

Ağ Oluşturma ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı çevrim içi olarak ve Türkçe olarak organize edilecek.

Ağ Oluşturma ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı maksimum katılımcı sayısı 70 olarak belirlenmiştir. Başvuruda bulunmak isteyen STÖ’lerin bir temsilci ile başvuruda bulunmaları uygun kabul edilecek.

Toplantıya katılacak STÖ’ler AB TACSO 3 Projesi tarafından aşağıdaki kriterlere göre belirlenecek:

  • Bilgi aktivizmi, veri toplama ve veri yönetimi konusunda örgütsel strateji geliştirmek isteyen STÖ’ler
  • Bölgesel dağılım
  • Tematik alan dağılımı
  • Cinsiyet eşitliği