Yeryüzü Doktorları “Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar” Kampanyası Başlattı

2019 yılında her gün 5 yaş altı 14 bin çocuk öldü. Dünyada her gün 800 anne yaşamını yitiriyor. Önlem alınmadığı takdirde, 2030 yılına kadar 48 milyon çocuğun ölmesi muhtemel. Bu tabloya pandemi de eklenince anne- bebek ölümlerinin artması kaçınılmaz. İşte bu bulgudan hareketle, Yeryüzü Doktorları Derneği “Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar" kampanyası başlattı. Dernek, sağlık hizmetlerine erişilemeyen bölgelerde ve önlenebilir sebeplerden hayatını kaybeden anneler ve çocuklara destek olmak isteyen herkesi kampanyada destek olmaya çağırıyor.

Uzak coğrafyalardaki en çok ihtiyaç duyan kişilere yardım eden STK’lardan biri olan  Yeryüzü Doktorları Derneği (YDD), deneyimleri çerçevesinde en kolay ve basit düzeydeki desteklerle en mağdur kesim olan anne ve bebeklerin önlenebilir sorunlarının giderilmesi amacıyla yeni bir kampanya başlattı. “Yaşasın Anneler, Yaşasın Çocuklar” kampanyası ile özellikle pandemi koşullarında sağlık hizmetlerine erişilmesi daha da güçleşen bölgelerde anne ve bebek ölümlerini önlemeyi amaçlıyor.

YDD, kampanya kapsamında anne ve çocuk ölümlerinin sıkça gözlemlendiği bölgelerde, yeni açılan ya da iyileştirilerek hizmet veren kliniklerde hamile/emziren annelerin rutin kontrollerini yapıyor,5 yaş altı çocukların muayene ve tedavilerini gerçekleştiriyor.

Dernek Afganistan’da hizmet veren 15 beslenme sağlığı merkezimizde, eylül ayında; 11 bin 185 muayene gerçekleştirdi, 1011 kişiye beslenme tedavisi hizmeti sağladık, 4 bin 155 hamile ve emziren anneyi muayene etti.

Kampanya ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler