Friedrich Naumann Vakfı İnsan Hakları Akademisi Başlıyor

Friedrich Naumann Vakfı (FNF) İnsan Hakları Akademisi çevrimiçi ortamda 14 Ekim-28 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvurular, 7 Ekim 2020 tarihine dek sürecek.

Dünya genelinde atmıştan fazla ülkede toplumun her kesiminin refahı için özgürlük ilkesini teşvik etmeyi amaçlayan ve insan haklarının, hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin desteklenmesi için çeşitli diyalog programları düzenleyen Friedrich Naumann Vakfı (FNF) 2020 yılında, uzun yıllardır vermekte olduğu insan hakları derslerini yenilenmiş bir formatta, bir akademi başlığı altında birleştirdi. Gerek dünya gerek Türkiye için ciddi bir önem arz eden insan haklarının ulusal ve uluslararası düzeyde korunması ile ilgili olarak katılımcıların bilgi düzeylerini arttırmayı ve pratikte bir deneyim kazandırmayı amaçlayan yeni bir format benimsedi.

Hangi Konular İşlenecek?
  • İnsan Hakları Kavramının Gelişimi
  • İnsan Haklarının Uluslararasılaşması
  • Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sisteminin Oluşumu ve İşleyişi
  • Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Denetim Sistemi;
  • İnsan Hakları Hukuku ve Türkiye
  • Sahadan İnsan Hakları Söyleşileri: İnsan Hakları Avukatı Olmak, Sığınmacılar ve Mülteciler, Türkiye’de Ceza Yargıcı Olmak
  • İnsan Hakları Perspektifinden Toplumsal Cinsiyet; Çevre Hakkına Ekolojik Bakış; Panel: Kovid-19 ve Azınlık Hakları
  • İnsan Hakları Çalıştayı
Dersler Nasıl İşlenecek?

Program, 14 Ekim – 28 Kasım tarihleri arasında her hafta Cumartesi günleri 10:30-13:30, Çarşamba günleri 18:00-21:00 arası video konferansı şeklinde gerçekleşecek. Programın %80’ine kamera ve ses bağlantısı katılan ve eğitmenler tarafından başarılı bulunan katılımcılara program sonunda sertifika verilecek.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Program Hukuk, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve İktisat alanlarında en az lisans dördüncü sınıf ya da yüksek lisans öğrencilerinin ve bu alanlardan mezun olan  genç profesyonellerin başvurusuna açıktır.

Programa katılım ücretsiz ; program dili Türkçedir.

Program hakkında ayrıntılı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Nasıl Başvurulur?

Başvuru için lütfen linke tıklayın.