YADA Vakfı’nın Bir Arada Yaşam: “Beraber Mümkün” Projesinin Kapanış Etkinliğine Davetlisiniz!

YADA Vakfı, Bir Arada Yaşam: “Beraber Mümkün” projesinin 25 Eylül’de online ortamda yapılacak kapanış etkinliğine davet ediyor.

YADA Vakfı, geçtiğimiz sene Nisan ayında, AB Başkanlığı tarafından uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu V Programı kapsamında, “Türkiye ve AB’de Sivil Toplum Kuruluşlarının Çokkültürlülük Yaklaşımının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında, Bir Arada Yaşam: “Beraber Mümkün diyerek, farklı kimlik ve kültür gruplarının bir arada yaşam tecrübelerine odaklandı ve bir etkinlik serisi gerçekleştirdi.

beraber mümkünProjenin son dönemecinde, proje sürecinde öğrendiklerini katılımcılarla paylaşmak, sahada derinlikli çalışan kurumların tecrübelerine başvurmak ve son olarak bu verilerden yola çıkarak ‘birlikte ne yaparız’ı konuşmak için herkesi online ortamda gerçekleştireceği kapanış etkinliğine davet ediyor.

YADA Vakfı, sivil toplumun etki kapasitesini artırmak üzere çalışmalar yürütüyor, bu doğrultuda sivil toplumun farklı aktörleri arasındaki diyaloğun güçlenmesine katkıda bulunmaya çalışıyor. Düzenlediği etkinliklerde hem çalışma alanları hem de arka planları ve motivasyonları açısından oldukça farklı birçok kurumu bir araya getiriyor, farklılıklar arası müzakerenin ve hatta iş birliklerinin peşine düşüyor. Bu bağlamda kimlik ve kültür gruplarıyla doğrudan çalışan, bu grupları temsil eden ya da bu grupları temsil eden kişilerle çalışan sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalog ve iş birliklerinin artırılması gerektiğini düşünüyor.

Kapanış etkinliğine katılmak isteyenlerin başvuru formunu doldurmaları ya da camdereli@yada.org.tr adresine 20 Eylül 2020 17.00’a kadar katılım durumunu iletmesi gerekiyor.

Yer: Zoom Linki başvurunuz sonrasında iletilecektir.

Tarih: 25 Eylül 2020

Saat: 14.00 – 17.00

Etkinlik Programı:

14.00 – 14.30 : Tanışma ve Projenin geldiği noktayla ilgili paylaşım

14.30 – 15.45 : Alanda uzman kuruluşlardan paylaşımlar: Birlikte yaşamın önündeki engeller neler? Sivil toplum bu engelleri nasıl aşar?

15.45 -16.00 : Ara

16.00 -16.45 : Oda tartışmaları – Birlikte yaşamanın önündeki engelleri birlikte nasıl aşarız?

16.45 – 17.00: Son paylaşımlar ve kapanış