Dünya İnsan Ticareti ile Mücadele Günü’nde “Sesim Sen Ol!” 

30 Temmuz 2020
30 Temmuz Dünya İnsan Ticareti ile Mücadele Günü… Türkiye’nin “İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar” arasında yer alan insan ticareti ile mücadelesi çerçevesinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) tarafından hayata geçirilen projeler ile mücadelenin topluma yayılması hedefleniyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen proje kapsamında GİGM’in insan ticaretine yönelik farkındalık çalışmalarının son örneği olan “Sesim sen ol!”a ünlü oyuncu Fadik Sevin Atasoy da diyerek destek veriyor. 

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM) ulusal ve uluslararası iş birlikleri ile yürüttüğü projelerle insan ticareti mağdurlarının hayatına dokunurken, toplumsal farkındalığı arttırmak üzere de girişimlerde bulunuyor. 

Bu projelerin başında; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün faydalanıcı kurum, Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin sözleşme makamı olduğu “Göç ve Uluslararası Koruma Alanında Sivil Toplumla İş Birliği İçin Teknik Destek Projesi (Göç ve Sivil Toplum)” geliyor. 

Proje kapsamında; insan ticareti ile mücadelede önleme çalışmalarının güçlendirilmesi için tüm kamuoyuna yönelik farkındalık kazandırıcı çalışmalar ile konuya ilişkin ihbar mekanizmalarının tanıtımlarının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu çerçevede hayata geçirilen iletişim çalışmaları ile Birleşmiş Milletler tarafından Dünya İnsan Ticareti ile Mücadele Günü olarak belirlenen 30 Temmuz’da insan ticareti ile mücadeleye toplumun nasıl katkı sunabileceğine dikkat çekilmesi hedefleniyor. “Sesim Sen Ol” sloganının kullanıldığı iletişim çalışmaları ile bireylerin ihbar mekanizmalarını kullanarak insan ticaretine konu olan mağdurların hayatını değiştirebileceği vurgulanıyor.

Projenin iletişim çalışmalarının bir parçası olarak; New York’un dünyaca ünlü gösteri merkezi Broadway’de Türkçe sahnelenen ilk Türk oyunu ‘Kanlı Nigâr’da başrol oyuncusu olan Fadik Sevin Atasoy ile bir araya gelindi. Ünlü oyuncu, 30 Temmuz Dünya İnsan Ticareti ile Mücadele Günü’nde yayımlanacak videoda insan ticaretine konu olan bir mağdurun hikayesini anlatarak YİMER 157’ye yapılacak ihbarların, insan ticaretine konu olan mağdurların hayatının korunmasındaki katkısına dikkat çekti. 

İlgili Yazılar

Tüm Haberler