“Kadın SES’i’’ Projesi Başladı…

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği,  Operation 1325 işbirliğiyle kadınların eşitlik ve hak taleplerini yükseltmek için sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanımı amacıyla “Kadın SES’i” isimli bir proje başlattı.

Proje kapsamında seçilen elçilerin katılımıyla yapılan  tanıtım toplantısında konuşan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, salgın süreci sebebiyle organizasyonu online yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda etkin kılmak için sosyal medyadaki kadın temsilini güçlendirmek amacıyla projeyi hazırladıklarını belirten Gülseren Onanç, #YükseltSesiniDünyaDeğişsin sloganıyla yola çıktıklarını kaydetti. Toplantı projedeki elçilerin kendileri ve sosyal medya kampanyaları ile ilgili yaptıkları bilgilendirmeyle devam etti.

Projede, Kadın SES’i Elçileri on ay boyunca yaratıcı sosyal medya kampanyalarının üretilmesinde ve yaygınlaşmasında aktif rol oynayacak. Gazeteci, akademisyen, sivil toplum temsilcileri, aktivistler ve cinsiyet eşitliğine duyarlı sanatçılardan oluşan Kadın SES’i Elçileri; sosyal medyanın etkin kullanımı, toplumsal cinsiyet, barış ve sürdürülebilirliğe ilişkin konuları derinlemesine tartışacak ve her ay düzenlenecek olan sosyal medya kampanyalarına yönelik içerik geliştirecek. Bu buluşmalarda, “Kadın SES’i Elçileri”nin cinsiyet eşitliği savunuculuğuna katkı sağlamak adına sosyal medya kullanımlarının geliştirilmesi de hedefleniyor.

Kadın SES’i Projesi Elçileri

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Betül Çelik’in danışman olduğu ve Sivil Sayfalar’ın da içerik geliştirmeyle katkı sunacağı Kadın SES’i projesinin elçileri arasında; Meltem Cumbul, Burcu Karakaş, Evrim Kepenek, Mehveş Evin, Banu Tuna, Ayşegül Doğan, Seren Selvin Korkmaz, Esra Elmas, Pınar Akpınar, Dilara Gök, Şehnaz Kıymaz Bahçeci, Gülsüm Kav, Yasemin Öz, Hülya Tanrıöver, Elif Doğan, Alev Akın, İlayda Eskitaşçıoğlu, Menekşe Kızıldere ve Itır Erhart  yer alıyor.