Oyun ve Öğrenme Maratonu Gameathon Çocuk Başlıyor

Öğrenme Tasarımları, Watan Foundation ortaklığıyla 24 ve 30 Haziran’da Gameathon Çocuk etkinliği gerçekleştirecek. Türkiyeli ve Suriyeli 8-12 yaş arası çocuklarla 3 saat sürecek eğlenceli ve öğretici 4 atölye düzenlenecek.

Gameathon Çocuk, 8-12 yaş grubu çocukların çevrimiçi ortamda bilgi, beceri ve yetkinliklerinin desteklendiği keyifli ve interaktif 3 saat süren oyun ve öğrenme maratonu. Bu süreçte çocuklar 3 gruba ayrılır ve her grup farklı bir atölyeye katılır. Atölyeler toplamda 40 dakika sürer. Bir atölye sona erdiğinde, çocuklar ortak alanda toplanır, tüm grupla kısa bir hareketlendirici oynanır. Daha sonra gruplar bir diğer atölyeye katılır. Bu şekilde her çocuk toplam 3 farklı atölyeye katılmış olur. Her atölye alanında uzman bir eğitmen eşliğinde ve çocukların aktif katılımına olanak verecek şekilde gerçekleşir.

Gameathon Çocuk Atölyeleri:

  • Kodlama Oyunu Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, oyunlarla algoritmanın ne olduğunu öğrenecek ve verilen problem durumlarına basit algoritmaları kullanarak çözüm bularak temel düzeyde kodlama mantığını öğrenecekler.
  • Deney Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, bir deney yaparlar. Deneylerini gözlemledikçe ve kendileri deney yaptıkça araştırma yapma, soru sorma ve merak etme konularında istekleri oluşur; bilim, fen ve doğa etkinliklerine ilgileri artar.
  • Hikaye Yazma Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, çevrimiçi bir uygulama üzerinden eğitmen yönlendirmesiyle bir hikaye planlar ve yazarlar. Bu şekilde çocukların hayal güçleri ve yaratıcılıklarını kullanabildikleri interaktif bir atölye gerçekleşir.
  • Oyun Robot Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, eğitmenin yönlendirmesiyle ve evdeki atık materyallerle bir robot oluştururlar. Bu robotun yapım aşamasında çocukların neden sonuç ilişkisi kurması ve geri dönüşüm konusunda fikir sahibi olmaları için interaktif bir atölye gerçekleşir.
  • Origami Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, özel bir katlama yöntemi olan “origami” ile tanışırlar. Eğitmenin yönlendirmesiyle eğlenceli figürler oluştururlar. Atölye, çocukların el-göz koordinasyonu ve analitik düşünme becerileri desteklenerek gerçekleşir.
  • Bileklik Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, eğitmenin yönlendirmesiyle evde bulunan artık materyalleri kullanarak kendi bilekliklerini tasarlarlar. Atölye, çocukların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanmalarını destekleyecek şekilde gerçekleşir.
  • Duygularını Anlatma Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, eğitmenin yönlendirmesiyle duygular hakkında konuşurlar. Daha sonra yine eğitmenin yönlendirmesiyle duygular üzerine farklı ve yaratıcı çalışmalar yapılarak atölye interaktif olarak gerçekleşir.
  • Paraşüt Yapımı Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, eğitmenin yönlendirmesiyle mini bir paraşüt yaparlar. Atölye sırasında çocuklar, hava direncini azaltmaya yönelik tasarlanmış paraşütün mantığını öğrenir ve adım adım paraşütlerini tasarlarlar.
  • Basit Tekniklerle Resim Çizme Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, eğitmen yönlendirmesiyle aşamalı olarak basit formlarla hayvan, eşya gibi çizimleri yapabilmeyi öğrenirler. Çocuklar öncelikle çizmek istedikleri figürü belirler daha sonra da adım adım nasıl yapılacağını öğrenirler.
  • Jonglörlük Atölyesi: Çocuklar bu atölyede, eğitmen yönlendirmesiyle jonglörlerin yaptığı gibi 3 topu havada nasıl döndüreceklerini öğrenirler. Eğitmen çocuklara adım adım bu süreci gösterir ve çocukların tekrarlamalarını ister. Atölye, çocukların el-göz koordinasyonunu, dikkatlerini ve odaklanmalarını destekleyecek şekilde gerçekleşir.

Başvuru için tıklayınız.