Dayanışmanın 100’ü Şiir:
Tiyatro Sanatçılarından Dayanışma Kampanyası

Koronavirüs pandemisi nedeniyle meslek hayatları duran tiyatro emekçileri, temel ihtiyaçlarını karşılamak ve Türkiye’de bağımsız tiyatroyu desteklemek amacıyla yeni bir dayanışma amacıyla 'Dayanışmanın 100'ü Şiir' adıyla bir platform kurdu. 

Platformun kurucuları arasında Tilbe Saran, Ali Düşenkalkar, Çağlar Çorumlu, Bahar Çuhadar, Feza Soysal ve Mehmet Sarıca gibi isimler bulunuyor. Aynı zamanda platformda, Genco Erkal, Demet Akbağ Ahmet Mümtaz Taylan, Erdal Beşikçioğlu Ali Sunal, Emre Kınay, Fırat Tanış gibi tiyatro sanatçıları tiyatroculara destek sağlayanlar için şiir okuyor.

Oyuncusundan dekorcusuna, yönetmeninden teknik ekibine kadar 2 binden fazla tiyatro emekçisinin işsiz kalarak evlere kapandığı bu dönemde kurulan platform, kuruluş amacını şöyle özetliyor: Türkiye’de, hem nitelik hem de nicelik olarak son senelerde hız kazanan bağımsız tiyatro hareketinin bu krizden en az yarayı alarak çıkması için elimizden ne gelebileceğini düşünen bir grup olarak bir araya geldik, “İnsan dayanışmayla yaşar.” dedik ve Dayanışmanın 100’ü Şiir Platformu’nu kurduk.

Destek olmak, şiir dinlemek ve başvurmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler