Covid-19’un Gölgesi Ne Zaman Geçecek?

Habitat Derneği ve Big Cat Research, Covid-19 gölgesindeki günler ne zaman geçer, hayat ne zaman normale döner diye sorup cevaplarını derledikleri bir rapor hazırladı.

Covid – 19 sürecinin ne zaman geçeceği veya ne zaman eski hayatımıza dönebileceğimiz ile ilgili doğru/yanlış birçok fikri var. Habitat Derneği ve Big Cat Research bu araştırmalarında insanlara fikirlerini sordu.

Aldıkları cevaplara göre ’’Yeni Normalleşme Süreci’’ ile birlikte en çabuk koşacağımız yerlerin başında alışveriş, aile ziyareti ve arkadaşları yeniden görmek gelirken, erkeklerin çoğunluğu da ilk gidecekleri yerlerin başında berberler olduğunu dile getiriyor.

En çok öngörülemeyen konular ise spor salonlarına ve sinema/tiyatro etkinliklerine ne zaman dönülmesi gerektiği. Çoğunluk bu sorunun cevabını tahmin edemediğini söylemekte.

Peki ne zaman bizim için her şey normal sayılacak? Ne zaman gerçekten Covid-19 sürecinin bittiğini kabul edebileceğiz?

Bu soruya verilen cevaplar ise oldukça net. Çoğunluk 3-6 aydan önce normale dönülemeyeceğini, günlük vaka sayısının sıfır olmasının onları ikna edebileceğini ve ancak sosyal aktivitelerini gerçekleştirdiklerinde gönül rahatlığıyla sürecin bitişini kabul edebileceklerini söylüyorlar.

Son olarak Covid – 19 Pandemisi’nin bize kattığı en önemli şeyin ‘’Toplum bilincinin önemi’’ olduğu da veriler sonucunda anlaşılıyor.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.