Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği’nden Masal Pandemisi

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği, pandemi sürecinde çocukların dayanıklılığını artırmak, sosyal bağlarını güçlendirmek ve sağlık çalışanları ile çalışmak zorunda olan toplumun farklı kesimleriyle dayanışmak için Masal Pandemisi adlı sosyal sorumluluk projesini geliştirdi.

Dernek, projenin ilk amacının evlerinde kalan tüm çocukları, bu dönemde onlardan uzak kalan anne, baba, dede, anneanne, babaanne, teyze, hala, amca, dayıları veya sevdikleri diğer kişilerle (kuzen, öğretmen, arkadaş) masal ve hikayelerde buluşturmak.

Bunun için istenen çocuklara akşamları yatmadan önce okunan bir masal veya hikayenin bu dönemde göremediği anne veya babası, dede, hala, dayı gibi bir akrabası ya da sevdiği bir büyüğü tarafından (komşu, öğretmen vb) okunması ve bunun bir video veya ses kaydı ile paylaşılması. Amaç, hem çocuğa hem de yanlarında olamayan sevdiklerine duygusal destek verebilmek ve dayanıklılıklarını artırmak.

Bu projeyi Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği’nin resmi sosyal medya hesaplarından ve web sitelerinden takip edebilirsiniz.