Girişimcilik Vakfı, Android Akademi İçin Başvuruları Almaya Başladı

Girişimcilik Vakfı'nın Google Türkiye eşliğinde Android uygulamalar ile toplumsal sorunları çözmek için başladığı San Francisco ödüllü Android Akademi programı başvuruları açıldı. Bu sene çözüm aranan konular: Eğitim - Tarım - Siber Güvenlik - Afet. Kazanan ilk üç takıma ücretsiz inkübasyon desteği ve San Francisco'da girişimcilik ekosistemi gezisi kazanacak.

Bu akademi ile Google ürünleri ve Android teknolojisiyle, 4 ana alanda yaşanan toplumsal sorunlara teknolojik çözümler üreten uygulamaların geliştirilmesi hedefleniyor. Yapay zeka, Büyük Veri, VR, AR ve bulut gibi teknolojiler kullanılarak ürünler geliştirilebilir.

Android Akademi, Android (Kotlin), Google Asistan, Google Cloud, QwickLabs (Tensorflow, Kubernetes, IoT, Bigquery), Google Play gibi teknik eğitimlerin yanısıra girişimcilik alanında da Fikir Geliştirme, İş Modeli Kanvası, Yalın Kanvas, Pretotip/Prototip Oluşturma, Müşteri Doğrulama gibi katılımcıların sahip olması gereken tüm bilgileri içeren kapsamlı bir içerikten oluşuyor.

Akademi, Android uygulamalar ile toplumsal sorunları çözmek için motivasyonu olan ve yeni çözümler sunmayı hedefleyen tüm gençlere açık.

Son başvuru tarihi: 12 Mart

Detaylar için buraya, başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.