“Kazancımız Bir Çocuğun Gülümsemesi”

11 Kasım 2019
Kırsaldaki eğitim ve sağlık refahının arttırılmasına katkı sağlayacak çalışmalar yürüten Güler Yüzler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eren Arda Güler, en büyük kazançlarının 'bir çocuğun gülümsemesi' olduğunu söylüyor.

Güler Yüzler Derneği, ihtiyaç sahibi illerde bulunan okullara eğitim ve sağlık alanında destek sağlayarak, eksikleri gidermeye çalışıyor.

2015 yılında başlatılan Güler Yüzler projesi gönüllülerden oluşan bir topluluk iken 2019 yılında dernek statüsünü alarak çalışmalarına devam ediyor. Proje ismini kurucusu olan Eren Arda Güler’in soy isminden alıyor. Güler, son zamanlarda rağbet gören 17 kalkınma hedefini kendilerine sorumluluk bildiklerini belirterek bu hedefler doğrultusunda faaliyet yürüttüklerini ifade ediyor. Güler, çalışmalarından şöyle bahsediyor: “Gündemde yaptığımız 2 gözde çalışmamız yani projemiz mevcut. Bunlardan ilki İyilik Operasyonları projemiz. Proje kapsamında 2015’den beri Türkiye’de doğu batı ayrımı yapmaksızın tüm kırsal kesimlere, 50’ye yakın ihtiyaç sahibi okula ve 100’e yakın öğrenciye tam teşekküllü eğitim materyalleri ve kitap desteği sağladık ve sürdürmeye de devam etmekteyiz. Proje kapsamında operasyonlarda görev alan arkadaşlarımız “İyilik Timini” oluşturuyor. Bizlere bağış olarak gelen materyallerin neticesinde yardıma ihtiyacı olan kurum/kişi arayışlarımızı ise “İhtiyaç Devriyesi” atmak olarak isimlendiriyoruz. Materyal desteklerin yanı sıra onlara 6 şapkalı eğitim modelini ve S.T.E.M. eğitimleriyle de eğlenceli bir ortam oluşturarak kişisel gelişimlerini de üst seviyelere çıkartmaktayız.” 

“Öğrencilere Yönelik Eğitimlerde Doğru Bilinen Yanlışları Anlatıyoruz”

Derneğin ikinci projesi olan Siber Kulübü projesini anlatan Güler, “Bu proje kapsamında da siber zorbalıklardan korunmanın püf noktalarını interaktif olarak anlattığımız bir sunumumuz mevcut. Bu semineri Lösev Vakıf Merkezi, Türk Kızılayı İl Şubeleri ve Ankara’daki kolejlerde öğrencilere anlatarak doğru bilinen yanlışları göstermekteyiz. Siber Kulübü projesiyle günümüz teknolojisini çocukların aynı hızda takip etmeleri gerektiğinin farkındayız ve küçük yaş grupları için Scratch Eğitimi, büyük yaş grupları için de Python programlama eğitimleri vermek üzere müfredat hazırlıklarını oluşturma sürecindeyiz. 2021 yılı içerisinde bu eğitimleri ilkokul, ortaokul ve lise düzeyi öğrencilere aktarmaya başlayacağız. Geçen hafta gerçekleştirdiğiniz yönetim kurulu ile gönüllü arkadaşlarımızın bir arada olduğu toplantımızda çalışmalarımız arasında kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği, engelli bireylerle yüz yüze temas, eğitmen yetiştirme, sosyal medya ve güvenlik unsurları, bilinçli ebeveynler ve bu olguların çocuğa yansıtılması konuları üzerine en kısa zamanda çalışmalar gerçekleştirmek için adım attık.” dedi.

Çalışmalarına yönelik genel olarak olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Güler, “Her bir çalışmayı ayrı ayrı değerlendirmek gerekirse; İyilik Operasyonları’mızdan bir çocuğun ulaştırdığımız ürünlerle olan mutluluğunun fotoğrafı elimize geçtiğinde arka planda kimsenin görmediği onca koşturmamızın hakkını layıkıyla verdiğimizi bir kez daha anlıyoruz. 10 kuruşluk bir balonun bizim için değeri olmayabilir ama o balonu bizler bir köy okuluna gönderdiğimizde onlarca çocuğun yüzündeki gülümsemenin sebebi olan paha biçilmez bir eşya olduğunu anlıyoruz. Çocuklar kadar ailelerinde teşekkür mesajlarına, aramalarına yetişemez oluyoruz. Bu cidden paha biçilemez bir duygu. Siber Kulübü Projemizde ise; seminerlerimiz sohbet muhabbet ve karşılıklı konuşarak ilerleyen bir içeriğe sahip olduğu için aktarmak istediklerimiz daha çok akılda kalıcı oluyor ve gittiğimiz kurum yöneticilerinden “Lütfen belirli periyotlarda bir daha gelin” diye ricalar alıyoruz. Referans olan kurumlar vasıtasıyla bizleri birçok yere öneriyorlar ve telefonlarımız hafta içleri dur durak bilmeden meşgul oluyor.” diye konuştu.

“Zor Şartlarda Okumuş Bireyler Olarak İşimize Dört Elle Sarılma Gayretindeyiz”

Güler son olarak şunları ekledi: “Geri dönüşleri gönüllülerimizin tarafından ele alırsak da şunları belirtmek isterim; geçmişte çoğumuz zor şartlarda okumuş bireyler olarak çocuklarla empati kurmanın ilerisinde gerçekleri en derin taraflarıyla anlayabiliyoruz ve işe dört elle sarılabilme gayretini herkeste görebiliyorum. Dernek profesyonel çalışanları olarak aldığımız kararla da büyük küçük her türlü desteği tarafımıza sağlayan gönüllülerimize teşekkür belgesi vermekteyiz. Kazancımız bir çocuğun gülümsemesi olurken, çabaların karşılığı olarak elle tutulur bir hatırayı da dernek olarak biz üstlendik. Motivasyonumuz bize ulaşan fotoğraf video ve mesajlarda ki olumlu geri dönüşlerle daha da artıyor ve her geçen sene daha çok okula, daha çok öğrenciye ulaşıyor olmamız da bunun bir göstergesi. İyilik Operasyonları projemizin ufak giderleri için sponsor arayışındayız. Bu konuda bizlerle iletişime geçmek isteyenler olursa guleryuzler2015@gmail.com adresine mail atabilirler.”

İlgili Yazılar

Tüm Haberler