Onur Haftası Komisyonu’ndan Yeni Akit’e Tepki Açıklaması

Mersin Onur Haftası Komisyonu, Onur Haftası öncesi Akit Gazetesinin internet sitesinde yer alan nefret söylemi ve hedef gösteren habere tepki gösterdi.

Söz konusu haberde İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan 30 Haziran’da yapılması planlanan 5. Onur Haftası Yürüyüyüşü’nün Mersin’de 1-7 Temmuz arasında yapılmak istenildiğine değinilmiş ve Mersin Valiliği’ne yasaklama çağrısında bulunulmuştu. Haberde LGBTİ bireyler ‘sapkın, onursuz’ olarak nitelenirken, Muamma LGBTİ Derneği, Halkevci Kadınlar ve İnsan Hakları Derneği’ne yönelik hedef gösteren ibareler yer almıştı. 

Muamma LGBTİ Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Tunç tarafından Onur Haftası Komisyonu adına yapılan açıklamada Yeni Akit ve ilgili habere tepki gösterildi.

Açıklamada Tunç sözlerine; “Yandaş medya aracılığıyla özellikle ülkemizde onur haftalarının ve yürüyüşlerinin hedef gösterilmesi tesadüf değildir” şeklinde başladı. Yeni akit’in haberde kendilerini hedef gösterdiğini belirten Tunç; “Haberde sadece onur yürüyüşleri hedef gösterilmemiş Mersin Valiliği’ne de hukuksuz bir uygulamanın talimatı verilmek istenmiştir. Mersin Valiliği’nin bu haber sonrası yapması gereken onur haftasını yasaklamak değil, etkinliklerin yapılabilmesi için uygun ortamı sağlamak olmalıdır. Haberlerinde bizlerin yaşamlarını tehlikeye atacak nefret söylemlerinden sakınmayan Yeni Akit ve benzerleri bilmelidir ki bu saldırı ve tehditler bizi daha çok bir araya getirecektir. İstanbul Sözleşmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği hedef alan, haklarımıza göz diken Yeni Akit LGBTİ+ hareketini gayrimeşru ilan etmeye çalışmaktadır” dedi. LGBTİ+ bireylere yönelik şiddetin münferit olmadığını söyleyen Tunç ; “Bir kez de burada söylemek gerekirse kimliğimiz, bedenimiz, varoluşumuz hiçbir sistemin, iktidarın ötekileştirici diliyle tahakküm altına alınamaz. Bundan sonrada yaşancak olan saldırıların sorumluluğu hem bu haberleri yapma cüretini gösteren yandaş medyanın hem de LGBTİ+’ların haklarını korumayan devlet kurumlarına aittir “ şeklinde konuştu.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler