Sarıyerliler İskele İçin Eylem Yaptı: Büyükdere İskelesi Açılsın

04 Şubat 2019
Boğaziçi'ndeki Büyükdere iskelenin açılmasına yönelik taleplerin yolcu azlığı sebep gösterilerek karşılanmadığını belirten Sarıyer Kent Dayanışması üyeleri, yedi senedir yolcu vapurlarının yanaşmadığı iskelenin açılması için basın açıklaması yaptı. Eylem esnasında; "İskele hayata karışsın”, “Karadan değil maviden ulaşım” ve “İskele burada vapur nerede?” dövizleri taşındı.

Sarıyer – Büyükdere Mahallesi’nde yedi senedir yolcu vapurlarının yanaşmadığı Büyükdere İskelesi önünde “Vapur semtimize yanaşsın, Büyükdere İskelesi açılsın” diyerek eylem yapan Sarıyer Kent Dayanışması üyeleri,  basın açıklaması yaparak,  iskelenin açılmasına yönelik taleplerin “yolcu azlığı” sebep gösterilerek karşılanmadığını belirttiler.

“İskele hayata karışsın”, “Karadan değil maviden ulaşım” ve “İskele burada vapur nerede?” dövizlerinin taşındığı eylemde basın açıklamasını Sarıyer Kent Dayanışması adına Büyükdere sakinlerinden Eray Özgüner ve Ezgi Öz Baysal gerçekleştirdi.

Büyükdere İskelesi’nin açılması için change.org sitesinde “Büyükdere İskelesi Açılsın” diyerek bir imza kampanyası başlattıklarını belirten eylemciler, İBB’ye ve belediye başkan adaylarına seslenerek, “Büyükdere İskelesi’ni ve kapalı olan diğer iskeleleri açın, deniz ulaşımına yönelik politikalar geliştirin. İstanbul vapurlarıyla nefes alsın!“ dediler.

Muhtarların da konuşmaları ile destk verdiği eylende, son olarak benzer bir iskele mücadelesini geçmişte vermiş Emirgan’ı Sevenler Derneği’nden Cafer Hergüsel konuştu ve kendilerinin Emirgan İskelesi’ni açmayı başardıklarını söyleyerek iskele açıldıktan sonra asıl önemli olanın sefer sayılarını arttırmak olduğunu belirtti. Bunun için de halkın tekrar denizle kavuşması için uzun soluklu kampanyaların yapılmasının zaruri olduğunu söyledi.

Basın açıklaması “İskele açılsın, vapurlar yanaşsın” ve “Büyükdere burada, vapur nerede?” sloganlarıyla son buldu.