Mor Sertifika Programı Mezun Öğretmenler Buluşmaları Sürüyor

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi işbirliğiyle düzenlenen Oyunlarla Toplumsal Cinsiyet Atölyelerinde kutu oyunları aktivitesi Adana’da gerçekleştirildi.

Sabancı Vakfı’nın desteğiyle Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU Gender) tarafından yürütülen, Mor Sertifika Programı (MSP Mezun Öğretmenler Buluşmaları, Kahramanmaraş’ta 35 katılımcı ile 17 Ocak 2019 ve Şanlıurfa’da 20 katılımcı ile 18 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

MSP Mezun Öğretmenler Buluşmalarında On Yılın Hikayesi belgesel gösterimi ve Mor Sertifika Programı’na daha önce katılmış öğretmenler tarafından deneyim aktarımı sunumları da yapıldı.

Oyunlarla Toplumsal Cinsiyet Atölyeleri

Adana’da ise Sabancı İlkokulu’nda 60 ilkokul 4. sınıf öğrencisi ile 15 Ocak 2019 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi (ÇOÇA) ile işbirliği halinde Oyunlarla Toplumsal Cinsiyet Atölyeleri “kutu oyunları” aktivitesi düzenlendi. Aynı tarihte, Adana’daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri davet edilerek, 15 kişinin katılımıyla kutu oyunları ve toplumsal cinsiyet temel kavramlar atölyesi düzenlendi.

11. yılında Mor Sertifika

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi’nin 2007 yılında hayata geçirdiği Mor Sertifika Programı, eğitim sisteminin farklı kademelerinde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarına devam ediyor. 2007-2018 yılları arasında düzenlenen eğitim seminerleriyle 3500 öğretmene ve 120 eğitim fakültesi öğrencisine ulaşan program bu yıl 11. yılını tamamlıyor.