Powercoders Projesi Kapsamında ​Kodlama Akademisi

Dünya’da çeşitli sebeplerden dolayı 68,5 milyondan fazla mülteci bulunmakta. Aynı zamanda hızla gelişen teknoloji ve artan dijitalleşmeyle beraber bilgi teknolojileri (IT) sektöründe milyonlarca pozisyon açığı oluşmaktadır. İsviçre’de ilk adımlarını atan Powercoders Projesi bu iki problem için tek bir çözüm sunmakta: ​Kodlama Akademisi!

Powercoders, 21. Yüzyılda kodlama becerileri sayesinde yeni bir hayata daha kolay başlanacağına inanmakta; bu kapsamda öncelikle 3 aylık bir kodlama programı ve ardından da bir staj programı sunmaktadır. Projenin nihai hedefi, bilgi teknolojileri şirketlerine ve departmanlarına kalıcı olarak yerleşecek ​eğitimli mültecileri ve yerel gençleri ​yetiştirmektir.

Türkiye KSS Derneği ve LIFT Vakfı’nın amacı hem bilgi teknolojileri profesyonellerinden yoksun şirketlerin en uygun stajyerleri bulmasını sağlamak hem de yüksek nitelikli ama dezavantajlı konumdaki insanlara ulaşarak onlara yeni beceriler kazandırmaktır.

Powercoders projesi kapsamında ilk Powercoders Kodlama Günü 4 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleşiyor. Powercoders Türkiye için gelecekteki potansiyel adaylar hakkında fikir edinebilmemiz ve kodlamadaki performansınız hakkında anında geri bildirim alabilmemiz için ücretsiz olarak bilişim teknolojileri deneme günümüze katılın!

Powercoders Projesi herkesin katılımına açıktır!

Süreç Nasıl İşleyecek?

2019 yılı başında başlayacak Powercoders projesi kapsamında bir kodlama akademisi oluşturulacak ve İstanbul’da bir eğitim kampı kurulacaktır. Proje uygulama süreci 4 aşamadan oluşmaktadır.

  1.  Eğitime katılacak yeteneklerin seçilmesi,
  2.  Seçilen gençlerin bilgi teknolojilerini ve kültürel temelleri öğrenmek için 13 haftalık eğitim kampına dahil edilmesi,
  3. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan isimlere 6-12 aylık staj imkânı sağlanması,
  4.  Katılımcılara staj süresince koçluk programı ile destek olunması.
Aşağıdaki formu doldurarak başvurunuzu iletin ve ekibimizden size gelecek onay mailini bekleyin!

İlgili Yazılar

Tüm Haberler