Türkiye Ampute Milli Takımı Dünya İkincisi

Final maçında Angola ile karşı karşıya gelen Türkiye Ampute Milli Takımı, penaltılarla 5-4 yenildi ve dünya ikincisi oldu.

Meksika’da düzenlenen 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda final maçında Angola ile karşı karşıya gelen Türkiye Ampute Milli Takımı, penaltılarla 5-4 yenilerek dünya ikincisi oldu.

Final maçı Türkiye saatiyle bu sabah 5:00’da yapıldı.

2017 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası şampiyonu olan Türkiye’nin rakibi Angola, son Ampute Futbol Dünya Şampiyonasında ikinci olmuştu.

Normal süre 0-0 bitti

Meksika’nın San Juan de los Lagos kentinde gerçekleştirilen organizasyonda, şampiyonluk maçının normal süresinde taraflar gol bulamadı.

Onar dakikalık iki uzatma bölümünde de iki takım eşitliği bozamayınca penaltı atışlarına geçildi.

Türkiye’de Barış Telli, Muhammet Yeğen, Fatih Şentürk ve Rahmi Özcan, penaltı atışlarını gole çevirdi. Ay yıldızlı ekipte kaptan Osman Çakmak beşinci penaltıyı kaçırdı. Angolalı futbolcular penaltılarda hata yapmayınca maçı 5-4 kazandı.

Osman Çakmak: “5 Kasım’da mayına basmıştım”

Son penaltıyı gole çeviremeyen Osman Çakmak, “Ben 5 Kasım’da mayına basıp ayağımı kaybetmiştim. Demek ki 5 Kasım bana yaramıyor. Arkadaşlarımdan da helallik istiyorum. Hayat devam ediyor.

Türkiye finale nasıl geldi?

Türkiye grubunda Kenya’yı 4-1, Liberya’yı hükmen 3-0 ve ABD’yi 5-1 mağlup ederek ikinci tura çıktı. İkinci turda İrlanda’yı 4-0 yendi.  Çeyrek finalde Rusya’yı 5-1 mağlup etti. Yarı finaldeki ev sahibi Meksika’yı da 4-0’lık skorla yendi.

Ampute Milli Futbol Takımının başarıları

Ampute Milli Takımı, 2004 ve 2008 Avrupa şampiyonalarında ikinci oldu. 2017’de ise İstanbul’da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda birinci oldu.

2007, 2010, 2012 ve 2014’teki dünya kupalarında ise üçüncü oldu.

Kaynak: Bianet