Türkiye İnsan Hakları Vakfı “Dokümantasyon Çalışanı” arıyor

  Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir illerinde Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri/Temsilcilikleri ve Cizre’de Referans Merkezi bulunan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Ankara Genel Merkezinde veya İzmir Temsilciliğinde “Travma ve İnsan Hakları Enstitüsü” projesinde görevlendirmek üzere Dokümantasyon Çalışanı arıyor. Başta işkence yasağı olmak üzere uluslararası ve yerel düzeyde insan hakları sorunları ve tartışmaları hakkında ilgi, deneyim ve bilgi sahibi olmak bu […]

 

Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir illerinde Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri/Temsilcilikleri ve Cizre’de Referans Merkezi bulunan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Ankara Genel Merkezinde veya İzmir Temsilciliğinde “Travma ve İnsan Hakları Enstitüsü” projesinde görevlendirmek üzere Dokümantasyon Çalışanı arıyor.

Başta işkence yasağı olmak üzere uluslararası ve yerel düzeyde insan hakları sorunları ve tartışmaları hakkında ilgi, deneyim ve bilgi sahibi olmak bu pozisyon için önceliklidir.

Adayların başvurularını elektronik posta yoluyla, konu satırına başvurmak istedikleri pozisyonun referans kodunu (Ref: 1017) yazarak, özgeçmiş ve niyet mektuplarını ekleyerek tihv@tihv.org.tr adresine iletmeleri gerekiyor.

Yapılacak değerlendirme sonucunda oluşturulacak kısa listeye alınan adaylar görüşmeye çağrılacaktır. Bu şekilde yapılmayan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

Son başvuru: 20 Aralık 2017 // 18.00

DOKÜMANTASYON ÇALIŞANI (Ref: 1017)

İş tanımı: Dokümantasyon Çalışanı
Kime Karşı Sorumlu: Proje Koordinatörü ve TİHV Genel Sekreteri
İş Süresi: 2 yıl
Birim:  TİHV Ankara Genel Merkezi ya da TİHV İzmir Temsilciliği
Haftalık Çalışma Saati: 40 saat (Tam Gün)
İşin Genel Amacı: 24 ay süreyle görevlendirilecek dokümantasyon çalışanı başta işkence ve diğer kötü muamele olmak üzere Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleri hakkında araştırmalar yapıp veri toplayarak iki dilde (Türkçe ve İngilizce) günlük ve yıllık insan hakları raporları ile özel ihlal ve olaylara özgülenmiş raporlar hazırlayıp yayınlamak.

Sorumluluklar:

  • Yazılı ve görsel basını, resmi kurumların duyuru ve açıklamalarını, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının açıklama ve duyurularını, insan hakları alanında çalışan yerel ve uluslararası kişi ve kurumların raporlarını her gün düzenli olarak tarar ve analiz eder.
  • İki dilde (Türkçe ve İngilizce) günlük raporlar hazırlar ve yayınlar.
  • Özel ihlal ve olaylara yönelik araştırmalar yapar, raporlar hazırlar.
  • Yıl sonunda çeşitli hak kategorilerinde yaşanan ihlalleri değerlendiren yıllık insan hakları raporunu iki dilde (Türkçe ve İngilizce) hazırlar.
  • TİHV’in basın açıklamaları ve resmi yazışmaları için bilgi ve veri desteği sağlar.
  • Gerektiğinde TİHV’in işkencenin önlenmesine yönelik geliştirdiği diğer çalışma birimlerine (işkence görenlere yönelik hukuki destek çalışması, ulusal ve uluslararası savunuculuk faaliyetleri, vb.) bilgi ve veri desteği sağlar.
  • TİHV’in sosyal medya hesaplarına bilgi ve veri desteği sağlar.

Aranan nitelikler, bilgi ve başvuru için tıklayın.

Kaynak: siviltoplum.la