Kadın Dayanışma Vakfı İstanbul Maratonu’nda Birlikte Koşmaya Çağırıyor

Kadın Dayanışma Vakfı  İstanbul Maratonu’na Kadın Danışma Merkezimizi desteklemeyi amaçlayan “Kadına Şiddete Karşı Dayanışmayı Büyütüyoruz” projesi ile katılıyor. Siz de Kadın Dayanışma Vakfı ile koşarak kadına şiddete karşı dayanışmayı büyütebilirsiniz. Kadın Dayanışma Vakfı’nın çağrısı şöyle: Kadın Dayanışma Vakfı 1993’ten bugüne, kadına yönelik şiddetle mücadele eden, şiddete maruz kalan kadınlara ücretsiz olarak sosyal, hukuki ve psikolojik destek sunan, […]
Kadın Dayanışma Vakfı  İstanbul Maratonu’na Kadın Danışma Merkezimizi desteklemeyi amaçlayan “Kadına Şiddete Karşı Dayanışmayı Büyütüyoruz” projesi ile katılıyor. Siz de Kadın Dayanışma Vakfı ile koşarak kadına şiddete karşı dayanışmayı büyütebilirsiniz. Kadın Dayanışma Vakfı’nın çağrısı şöyle:

Kadın Dayanışma Vakfı 1993’ten bugüne, kadına yönelik şiddetle mücadele eden, şiddete maruz kalan kadınlara ücretsiz olarak sosyal, hukuki ve psikolojik destek sunan, çalışmalarını dayanışma anlayışıyla ve gönüllülerin destekleriyle sürdüren feminist bir kadın örgütüdür.

Kadın Dayanışma Vakfı bünyesindeki Kadın Danışma Merkezinden her yıl 300’den fazla kadın destek alıyor. Merkez, şiddete maruz kalan kadınlara avukatlar ve psikologlar aracılığıyla ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sağlıyor. Bizimle birlikte koşuya katılarak bu desteğin kesilmeden sürmesini sağlayabilir, dayanışmayı büyütebilir; böylece toplumsal cinsiyet eşitliği yönünde bir adım da siz atabilirsiniz.

Adım Adım ile İyilik Peşinde Koşuyoruz!

Bu yıl 12 Kasım Pazar günü Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nda Kadın Dayanışma Vakfı olarak biz de varız. Siz de bizimle birlikte koşuya katılarak şiddete maruz kalan kadınlara ücretsiz sosyal, hukuki ve psikolojik destek sağladığımız Kadın Danışma Merkezimiz için bağış toplayabilir; böylece kadına yönelik şiddete karşı dayanışmayı büyütebilirsiniz.

1.ADIM

İstanbul Maratonu’na kayıt olun, kayıt olurken kulüp/takım kısmına Adım Adım yazın.

İstanbul Maratonu’na kayıt olmak için  SON GÜN 30 EYLÜL!

Koşuya Kayıt Olmak için Tıklayın.

2.ADIM

İyilik Peşinde Koş (İPK) platformuna kayıt olun ve profil sayfanızı oluşturun.

Koşu tarihi yaklaştıkça tüm STKların projeleri burada görünecek ve İPK profili olan gönüllü koşucular istediği STK’nın projesini seçerek kendi kampanyasını oluşturabilecek.

Koşudan 2 hafta önce ve sonra gönüllü koşucular kampanyalarını çevreleriyle paylaşarak destekledikleri STK için bağış toplayacak.

İPK Profilinizi Oluşturmak için Tıklayın.

3.ADIM

Koşu ve İPK kayıtlarınızı tamamladıktan sonra bize e-mail gönderin: adimadim@kadindayanismavakfi.org.tr

4.ADIM

Antrenmanlara başlayın!

İstanbul Maratonu 10, 15 ve 42 km’lik etaplardan oluşuyor. Sağlık kontrollerini düzenli yaptıran herkes 8-10 haftalık bir hazırlık ile 10 ve 15 km etaplarını koşabilir/yürüyebilir.

Koşmaya yeni başlayanların birlikte antrenman yapmak için buluştuğu Adım Adım Çaylaklar Grubuna katılabilir, antrenmanları kolektifleştirerek daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Farklı illerdeki Çaylaklar Grupları için Tıklayın

Antrenman Önerileri için Tıklayın

Bugüne Kadar Neler Oldu?

Adım Adım, 2008 yılından bugüne, kolektif yardımseverlik koşusu gibi spor faaliyetleri aracılığıyla sivil toplum örgütlerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlayan bir sivil toplum oluşumu. Yardımseverlik Koşusu ise koşu gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla STKlar için kaynak yaratma metodu.

Yardımseverlik koşuları aracılığıyla 2008 yılından bu yana 10-76 yaş arası 28.000 bin gönüllü koşucu 30 STK için 23 milyon TL’yi aşan bağış topladı. 2016 yılında İstanbul Maratonu’nda 5 bin gönüllü koşucu 29 STK için 6 milyon TL bağış topladı.

Yaş önemli değil! Türkiye’de bugüne kadar 10-76 yaş arasında binlerce kişi koşarak veya yürüyerek STK’lar için bağış topladı. Hatta en iyi bağış toplayan grup 40-50 yaş aralığı oldu.

Neden Yardımseverlik Koşusu?

Motivasyon: Kendinize bir hedef koyarak o hedef için hazırlanmak, antrenmanlar yapmak ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden bir kadın örgütüne kaynak yaratacağınızı bilmek size motivasyon sağlayacak.

Farkındalık: Koşucular İPK profilleri üzerinden destek olacakları STK’nın projesini seçecek ve tüm çevrelerine ne için koşacaklarını anlarak bağış isteyecekler. Böylece destekledikleri STK için farkındalık yaratacaklar.

En önemlisi: Çevrenizi destek olmak için harekete geçirmek, heyecanı paylaşmak, kendinizi koşuyu tamamlamak için zorlamak ve emeğinizin karşılığını yapılan bağışlarda görmek, bu sayede kadın dayanışmasına katkı vermek size ve hepimize iyi gelecek!

Gelin Dayanışmayı Büyütelim!