Kadınlar ‘Feminist Tarih Yazımı’nı Ele Alacak

Yoğurtçu Kadın Forumu’nun başlattığı ‘Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi’ başlıklı forum dizisine, ‘Feminist Tarih Yazımı’ ile devam ediliyor. Yoğurtçu Kadın Forumu’nun (YKF), ‘Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi’ başlığıyla startını verdiği forumlar dizisi ‘Feminist Tarih Yazımı’ ile sürüyor. Necla Akgökçe’nin giriş sunumunu yapacağı etkinlikte, kadınların tarihteki yeri, tarih yapıcılığında yok sayılan rolü ve feminist […]

Yoğurtçu Kadın Forumu’nun başlattığı ‘Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi’ başlıklı forum dizisine, ‘Feminist Tarih Yazımı’ ile devam ediliyor.

Yoğurtçu Kadın Forumu’nun (YKF), ‘Tarihin Gizli Öznesi ve Mücadele Tarihi’ başlığıyla startını verdiği forumlar dizisi ‘Feminist Tarih Yazımı’ ile sürüyor. Necla Akgökçe’nin giriş sunumunu yapacağı etkinlikte, kadınların tarihteki yeri, tarih yapıcılığında yok sayılan rolü ve feminist tarih yazımı ele alınacak.

Forumda bir araya gelen kadınlar, Kadınların tarih içindeki görünürlüğü neden önemlidir, kadınlar hangi mekanizmalarla tarih dışına itilmişlerdir, kaynak sorun mudur, ya da kaynak sorununa nasıl bakmak gerekir? Toplumsal cinsiyet tarihçiliği son nokta mıdır? Feminist tarihten bahsedebilir miyiz?” gibi sorulara yanıt arayacak.

Forum, 23 Mayıs Çarşamba saat 19:30’da Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği’nde (SODİD) yapılacak.

SODİD adres: Osmanağa mah. Kırtasiyeci sok. No:15 K:2 Kadıköy-İstanbul

Kaynak