Amargi’den ‘Kadınlar, Mültecilik ve Feminist Mücadele’ toplantısı

Amargi İzmir’de, dayanışma pratiklerini geliştirmek adına ‘Kadınlar, Mültecilik ve Feminist Mücadele’ başlıklı toplantısı için çağrıda bulunuyor. Amargi İzmir, savaşın etkisiyle Türkiye’de mülteci olarak gelen kadın ve LGBTİ’lerin yaşadıkları sorunları konuşmak ve çözüm üretmek için bir toplantı düzenliyor. ‘Kadınlar, Mültecilik ve Feminist Mücadele’ başlıklı toplantıya mültecilik alanında önemli çalışmaları olan Cansu Akbaş Demirel’in de katılımı ile […]

Amargi İzmir’de, dayanışma pratiklerini geliştirmek adına ‘Kadınlar, Mültecilik ve Feminist Mücadele’ başlıklı toplantısı için çağrıda bulunuyor. Amargi İzmir, savaşın etkisiyle Türkiye’de mülteci olarak gelen kadın ve LGBTİ’lerin yaşadıkları sorunları konuşmak ve çözüm üretmek için bir toplantı düzenliyor.

‘Kadınlar, Mültecilik ve Feminist Mücadele’ başlıklı toplantıya mültecilik alanında önemli çalışmaları olan Cansu Akbaş Demirel’in de katılımı ile gerçekleşecek.

‘Irkçılık hayatları karartmaya devam ediyor’

Daha güçlü dayanışma pratikleri geliştirmenin yollarının aranacağı toplantıya çağrı metni şöyle:

Hep söyleyegeldiğimiz gibi savaş en çok kadınları, çocukları ve ‘farklı’ cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden insanları etkiler. Ve bildiğimiz gibi en çok da savaş nedeniyle gelen birçok mültecinin yaşadığı bir ülke olan Türkiye’de ırkçılık ve milliyetçilik hayatları karartmaya ve zindan etmeye devam ediyor. Bu ülkede yerleşik, erkek egemen sistemle mücadele eden ve bu sistemden muzdarip kadınlar olarak bizler bu konuyu nasıl ele alıyoruz? Mülteci kadınların maruz bırakıldıkları şiddet biçimlerine dair neler gözlemledik? Neler deneyimledik? Nasıl dayanışma ve mücadele hatları kurduk ve kurmayı düşünüyoruz?

Natrans erkeklere kapalı olan toplantı 7 Mayıs Pazar 14:00’da Kadın Kapısı’nda yapılacak.

Kadın Kapısı adres: Türkyılmaz Mah. İnönü Sok. No:8, Konak – İzmir