Yeni Film Fonu’nun 2017 yılı birinci dönem başvuruları devam ediyor

Anadolu Kültür ve !F İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin ortaklığıyla kurulan Yeni Film Fonu’nun 2017 yılı birinci dönem başvuruları 22 Şubat-12 Nisan arası fonun web sayfasından gerçekleştirilebilir. Değişime yol açan, en geniş tanımıyla insan haklarını, eşitlik ve özgürlüğü ilke edinen azınlığın sesi olan dayanışmacı filmlere destek olan Yeni Film Fonu’na uzun, orta ve kısa metrajlı, […]

Anadolu Kültür ve !F İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin ortaklığıyla kurulan Yeni Film Fonu’nun 2017 yılı birinci dönem başvuruları 22 Şubat-12 Nisan arası fonun web sayfasından gerçekleştirilebilir.

Değişime yol açan, en geniş tanımıyla insan haklarını, eşitlik ve özgürlüğü ilke edinen azınlığın sesi olan dayanışmacı filmlere destek olan Yeni Film Fonu’na uzun, orta ve kısa metrajlı, kurmaca dışı filmler başvurabilirler. Uzun ve orta metrajlı filmler, geliştirme, prodüksiyon ve post-prodüksiyon aşamalarına; kısa metrajlı filmler ise sadece prodüksiyon ve post-prodüksiyon aşamasına başvuru yapabilirler.

YENİ FİLM FONU NEDİR?

Yeni Film Fonu kendimizle, birbirimizle ve gezegeni paylaştığımız diğer canlılarla barış içinde yaşayabildiğimiz bir dünyanın hayaliyle yola çıkıyor. Değişime yol açan, en geniş tanımıyla insan haklarını, eşitlik ve özgürlüğü ilke edinen, azınlığın sesi olan dayanışmacı filmlere destek oluyor. Biçim ve içerikte dönüştürücü hikâyeleri, türler arası sınırları zorlayan anlatımları, farklı karşılaşmaları ve deneyimleri gündeme getiren projeleri katkısıyla güçlendirmeyi hedefliyor. Çok sesliliği teşvik eden bir platform yaratarak bağımsız sinema üretiminin gelişmesine olanak tanıyor.

Ayrıntılar ve başvuru koşulları için tıklayınız.