Uluslararası İnsan Hakları Savunucuları Konferansı: Savunucu kimdir?

Şişli Belediyesi, İngiltere Dışişleri Bakanlığı desteğiyle “İnsan Hakları savunucusu kimdir?” sorusunun cevap aranacak Uluslararası İnsan Hakları Savunucuları Konferansı düzenliyor. Toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadeleyi merkezine alacak konferan “Bir yerel yönetim insan hakları mücadelesinin neresinde durabilir? Toplumsal cinsiyet eşitliği için bir siyasetçi olarak, bir yerel yönetim olarak, bir özel şirket olarak, sıradan bir sivil toplum örgütünün kapısından […]

Şişli Belediyesi, İngiltere Dışişleri Bakanlığı desteğiyle “İnsan Hakları savunucusu kimdir?” sorusunun cevap aranacak Uluslararası İnsan Hakları Savunucuları Konferansı düzenliyor.

Toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadeleyi merkezine alacak konferan “Bir yerel yönetim insan hakları mücadelesinin neresinde durabilir? Toplumsal cinsiyet eşitliği için bir siyasetçi olarak, bir yerel yönetim olarak, bir özel şirket olarak, sıradan bir sivil toplum örgütünün kapısından girmemiş bir insan olarak neler yapabiliriz?” soruları üzerine yoğunlaşacak.

Konferansın, toplumsal dönüşüm için bir şeyler yapmak isteyen ancak ne yapacağını bilemeyen kamu, sivil toplum, özel sektör çalışanları ve örgütsüz yurttaşlar için yeni bir pencere açmayı hedefliyor.

Konferans hakkında detaylı bilgi için facebook.com/events