Gündem anayasa, mevzu denge denetleme

12 Ocak 2017
Denge ve Denetleme Ağı, şuan Mecliste görüşülen Anayasa Değişiklik Teklifiyle ilgili değerlendirmesini yayınladı. Denge ve Denetleme Ağı çalışmanın genel sonucuna göre denge ve denetleme sisteminin layıkıyla işler halde olması için bütüncül bir bakış açısına olan ihtiyacın altını çiziyor. 2011 yılında kurulan Denge ve Denetleme Ağı Mecliste görüşülen Anayasa Değişiklik Teklifine yönelik yaptığı değerlendirme çalışmasını kamuoyu […]

Denge ve Denetleme Ağı, şuan Mecliste görüşülen Anayasa Değişiklik Teklifiyle ilgili değerlendirmesini yayınladı. Denge ve Denetleme Ağı çalışmanın genel sonucuna göre denge ve denetleme sisteminin layıkıyla işler halde olması için bütüncül bir bakış açısına olan ihtiyacın altını çiziyor.

2011 yılında kurulan Denge ve Denetleme Ağı Mecliste görüşülen Anayasa Değişiklik Teklifine yönelik yaptığı değerlendirme çalışmasını kamuoyu ile paylaştı. Teklife ilişkin değerlendirme yaparken genel kabul gören değer ve ölçütleri kıstas aldıklarını ve denge denetlemenin temel ilkelerine sadık kalmaya özellikle özen gösterdiklerini belirten Denge ve Denetleme Ağı, çalışmanın genel sonucunu denge ve denetleme sisteminin layıkıyla işler halde olması için bütüncül bir bakış açısına olan ihtiyaç olarak değerlendiriyor.

Değişiklik teklifiyle ilgili değerlendirmeyi incelemek için; birarada.org