PayPal’dan çekilemeyen küçük bakiyeler LÖSEV’e büyük bağışa dönüştü

01 Haziran 2016
BDDK lisans başvurusu kabul edilmediği için Türkiye’den çekilme kararı alan PayPal, 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki PayPal müşterileri hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak. PayPal’ın Türkiye’den çekilme kararı üzerine bir Ekşi Sözlük yazarının sosyal medyada LÖSEV yararına başlattığı yardım kampanyası ise kısa sürede yaygınlaştı. PayPal, 6 Haziran 2016’da Türkiye […]

BDDK lisans başvurusu kabul edilmediği için Türkiye’den çekilme kararı alan PayPal, 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki PayPal müşterileri hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak. PayPal’ın Türkiye’den çekilme kararı üzerine bir Ekşi Sözlük yazarının sosyal medyada LÖSEV yararına başlattığı yardım kampanyası ise kısa sürede yaygınlaştı.

PayPal, 6 Haziran 2016’da Türkiye piyasasından çekiliyor.  PayPal, Türkiye’deki kullanıcıları için 15 TL / 10 $ / 10€ tutarında minimum para çekme sınırı koyduğu için bu tutarların altında olan tutarları çekmeleri mümkün olmayacak. Paypal’ın çekilme kararının açıklanmasının ardından ise “Dergus” isimli Ekşi Sözlük yazarı “Paypal hesaplarımızla Lösev’e bağış kampanyası” başlığıyla Ekşi Sözlük’te kampanya başlattı.

paypallosevkampanya

Kampanyayla 41 bin 600 TL’ye yakın bağış toplandı

Sosyal medyada hızla yaygınlaşan kampanya sayesinde bugün sabah saat 10.00 itibariyle LÖSEV’e ulaşan bağış miktarları 41.591,53 TL / 17.274,07 $ / 802,30 €’ya ulaştı.

LÖSEV’e bağış yapmak için PayPal hesabınızdan “Arkadaşlarınıza ve ailenize para gönderin” seçeneğini tıklayarak international@losev.org.tr e-posta adresini ve gönderilmek istenen miktarı girmek yeterli.

Diğer STK’lar da çağrı yaptı

LÖSEV için başlatılan kampanyanın ardından ALİKEV (Ali İsmail Korkmaz Vakfı), Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu gibi diğer STK’lar için de bağış çağrıları sosyal medyada yer almaya başladı. PayPal kullanıcıları 6 Haziran 2016 tarihine kadar hesaplarında kalan bakiyeleri STK’lara bağış olarak gönderebilecekler.

paypal alikev

Ayrıca ‘PayPal geri dönsün’ kampanyası

Çekilme kararının açıklanmasının ardından bağış kampanyasının yanı sıra change.org üzerinden PayPal’ın geri dönmesi için bir de imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası ise saat 10.00 itibariyle 10 bin destekçiye ulaştı.

 

Şule Serter

Üyelik Tarihi: 18 Şubat 2016
30 içerik
Yazarın Tüm Yazılarını Gör