Bitlis’te 117 yıllık bina gençlere kurs merkezi oldu

10 Mayıs 2016
Bitlis merkezde 1899’da yapılan ve yıllarca belediye binası olarak kullanıldıktan sonra restore edilerek Bitlis Kültür ve Sanat Derneği’ne (BİSAD) sanat merkezi olarak verilen binada, gençlere çeşitli dallarda kurslar veriliyor. BİSAD Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, ‘Sanata Bulaşın’ projesiyle bağlama, gitar, ebru, halk oyunları ve tiyatro gibi çeşitli kurslar veriliyor. Sanat merkezi, gençlerin yoğun ilgisini görüyor. […]

Bitlis merkezde 1899’da yapılan ve yıllarca belediye binası olarak kullanıldıktan sonra restore edilerek Bitlis Kültür ve Sanat Derneği’ne (BİSAD) sanat merkezi olarak verilen binada, gençlere çeşitli dallarda kurslar veriliyor.

BİSAD Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, ‘Sanata Bulaşın’ projesiyle bağlama, gitar, ebru, halk oyunları ve tiyatro gibi çeşitli kurslar veriliyor. Sanat merkezi, gençlerin yoğun ilgisini görüyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından da finanse edilen proje kapsamında açılan kurslara proje dışı olarak da def ve yöresel ayakkabı olan harik kurslarının da verileceği belirtildi.

Bitlis Kültür ve Sanat Derneği Başkan Yardımcısı Haydar Yılmaz, sanat merkezinin birçok gencin çeşitli sanat dallarıyla tanışmasına vesile olunduğunu söyledi. Yılmaz, “Projemizin amacı ilimizde sosyal aktivite alanlarının zenginleştirilmesine katkı sağlamak, gençlerimiz ve risk altındaki çocuklarımızın sanatla buluşmaları için bir ortam oluşturmaktır” dedi.

Pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak

Gençlerin eğitim aldığı merkezin tarihi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yılmaz, “1899 yılında Abdülhamit tarafından dönemin Valisi Mecit Efendi’ye emir verilerek özel bir şekilde yaptırılan Bitlis Şarbaylığı ismiyle anılan eski belediye binasıdır. 2013 yılında restorasyonuna başlandı ve 2015 yılında tamamlandı. Şu anda faaliyetlerimiz yoğun ve güzel bir şekilde devam ediyor. Kursiyerlerimizden oldukça olumlu tepkileri var. Projemiz dahilinde imza günü, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi, oda tiyatrosu gösterisi, ramazan ayında çocuklara yönelik orta oyunları olarak Hacivat ile Karagöz ve İbiş ile Memiş oyunlarını sergileyeceğiz. Bunların dışında 8 Ağustos tarihi Bitlis’in düşman işgalinde kurtuluş yıldönümüdür. Eski tarihlerde bütün kurtuluş kutlamaları ve resmi törenler bu bina önünde yapılıyormuş, bizlerde düşündük bu yıl Bitlisimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı nedeniyle tarihi yaşatmak adına bazı etkinlikler yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

DHA
Etiketler