Bu pazar iyilik peşinde koşacaklara destek

04 Mart 2016
11’inci Uluslararası Antalya Runatolia Maratonu bu pazar günü gerçekleşiyor. 11 bin kişinin katılması beklenen maratonda İyilik Peşinde Koş Platformu üyeleri, 11 STK projesi için koşacak. Tabii ki bağışçıların desteğini bekleyerek… İşte o projeler: İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım’ın desteklediği sivil toplum kuruluşlarının projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullandığı bir yardımseverlik koşusu web platformu. Runatolia […]

11’inci Uluslararası Antalya Runatolia Maratonu bu pazar günü gerçekleşiyor. 11 bin kişinin katılması beklenen maratonda İyilik Peşinde Koş Platformu üyeleri, 11 STK projesi için koşacak. Tabii ki bağışçıların desteğini bekleyerek… İşte o projeler:

İyilik Peşinde Koş Platformu, Adım Adım’ın desteklediği sivil toplum kuruluşlarının projeleri için koşmak isteyen gönüllülerin kullandığı bir yardımseverlik koşusu web platformu. Runatolia Maratonu’nda İyilik Peşinde Koş Platformu’yla bu yıl 11 STK projesi için bağış toplanacak. Adım Adım’ın 8 yıl boyunca koşan 7 bin koşucusu ve 66 bin bağışçısı sayesinde biriktirdiği tecrübeleri sonucunda ortaya çıkan platform, aynı zamanda dünyada sadece yardımseverlik koşusu için yapılmış ilk dijital kaynak yaratma platformu.

Koşudan 15 gün önce ve 15 gün sonrasına kadar devam edecek olan bağış kampanyasıyla İyilik Peşinde Koş Platformu’na üye olan 11 STK projesi için bağış yapılabilecek. 2016 yılı için bağış yapılabilecek STK’lar ve projeleri ise şöyle:

TEMA – Ağaç Kardeşliği

TEMA

TEMA Vakfı, Ağaç Kardeşliği projesi kapsamında uygulanacak doğa eğitim programıyla çocukların doğada yaparak, yaşayarak öğrenmesini sağlamayı, doğayla giderek azalan ilişkilerini güçlendirmeyi ve oluşturacağı Adım Adım – Çocuklar Hatıra Ormanlarıyla erozyonla mücadeleye katkı sunmayı amaçlıyor.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

TEGV – Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?

TEGV

“Sen Hiç Koşan Ateşböceği Gördün mü?” Projesi, 6-14 yaş aralığında ilköğretim çağındaki 25.000 çocuğun, Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinde faaliyet gösteren 5 adet Gezici Öğrenim Birimi, Ateşböceklerinin çalışmalarına katkıda bulunuyor.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

Koruncuk Vakfı – Koruncuk Kahramanları

Koruncuk

Koruncuk Vakfı Çocukköyü’nde korunmaya muhtaç çocukları, anne sevgisiyle büyütüyor. Onları mutlu, tahsilli ve iş sahibi bireyler olarak topluma kazandırıyor.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

KAÇUV – Sen de Mücadelemize Ortak Ol

KACUV

Aile Evi, Türkiye’nin farklı bölgelerinden kanser tedavisi için İstanbul’a gelen ancak maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocuklar ve ailelerine tedavi boyunca konaklama, gıda ve psiko-sosyal destek hizmetleri sunuyor.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

Hayata Destek Derneği – Mülteci Bebekler için Adım Adım

HayataDestek

Hayata Destek Derneği mülteci bir hayata gözlerini açan bebeklerin elini ilk tutanlardan olabilmek için, ülkemize sığınmak zorunda kalan mülteci annelere, yeni doğan bebekleri için temel ihtiyaçlarını bulabilecekleri bebek bakım çantalarını sağlamak için koşuyor.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

AKUT – Hayat Projesi

AKUT

Proje kapsamında AKUT gönüllüleri tüm canlılara hayat verebilmek için operasyonlara çıkacak ve gerekli olan finansmanın bir kısmı, Adım Adım’ın gönüllü koşucularının topladıkları bağışlardan sağlanacak.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

AÇEV – Başka Bir Masal Anlat Baba

ACEV

Bu kampanyayla amaçlanan, Türkiye’deki geleneksel babalık rollerinin sorgulanması ve çocuklarını destekleyen, onlara daha fazla gelişim fırsatı tanıyan baba sayısının artırılabilmesi için AÇEV’in 1999 yılından bu yana uyguladığı Baba Destek Programı’nın yaygınlaştırılması.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

Tohum Otizm Vakfı – Adımlarımız Otizmli Çocuklar İçin

Tohum

Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi, erken tanıyla yoğun, sürekli özel eğitim. Eğitimle; otizmli çocukların hayatlarında büyük fark yaratılabilir, sağlıklı gelişim gösteren akranlarıyla birlikte aynı okullara gidebilir, toplum içinde bağımsız ve üretken bireyler olarak yer alabilirler.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

TOG – Gençlerle İyilik Her Yerde!

TOG

Alınan eğitimler ışığında; her yıl toplumsal değişim ve barış adına 1000’in üzerinde proje hayata geçiriliyor. Bu eğitimlerle; gençlerin toplumsal sorunların çözümüne yönelik projelerde yer almaları ve özel sektör, sivil toplum kuruluşu, yerel yönetim işbirliği modeliyle birlikte kapasitelerinin arttırılması da hedefleniyor.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

TOFD – Yol Arkadaşım Olur musun?

TOFD

Bu proje, ortopedik engelli bireylerin özgürce hareket edebilmeleri amacıyla oluşturuldu. Manuel tekerlekli sandalye kullanamayan ve ağır engel grubu içinde yer alan ortopedik engelli bireylerin, başkalarına bağımlı olmadan çalışabilmesi, okula gidebilmesi, alışverişe çıkabilmesi; kısacası hayatını nispeten kendisinin yürütebilmesinin ön koşulu Akülü Tekerlekli Sandalyeye sahip olması.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

TOÇEV – Geleceğim İçin Eğitim, Eğitim İçin Bağış

TOCEV

Geleceğim İçin Eğitim, Eğitim İçin Bağış Projesi, TOÇEV’in ilkokuldan üniversiteye kadar destek verdiği çocukların,  eğitimi ve sosyal gelişimi için çalışmalar yapılmasına yönelik.

Projeye veya koşucuya destek olmak için tıklayınız

 

Şule Serter

Üyelik Tarihi: 18 Şubat 2016
30 içerik
Yazarın Tüm Yazılarını Gör